16.04.2024 15:09 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Заарештовано першого противника «язикового» закону. Фото

На фото заарештований Сергій Шевченко

Один з учасників акції на захист української мови біля Українського дому в Києві, який чинив опір працівникові міліції 4 липня 2012 року, заарештований.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва 27 липня.

«Голосіївський районний суд міста Києва підтримав подання слідчого прокуратури столиці і заарештував одного з обвинувачених у скоєнні опору співробітникові міліції під час несення їм служби з охорони громадського порядку 4 липня біля Українського дому (ч. 2 ст. 342 КК України)», — говориться в повідомленні.

«Під час досудового слідства встановлено, що заарештований відштовхнув правоохоронця, утримував його, не дозволяючи рухатися, в той час, як міліціонер намагався не допустити наїзд на людей, що стояли на тротуарі.

Ці незаконні дії обвинуваченого також зафіксовані в відеозаписах подій, оприлюднених у ЗМІ» — повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

У прокуратурі також відзначили, що заарештований вже двічі притягувався до кримінальної відповідальності. Перший раз він був засуджений до 4 років позбавлення волі за опір працівникові міліції поєднані з насильством, а другий раз — до 7 років позбавлення волі за розбій.

Як повідомлялося, прокуратура Києва розслідує 5 кримінальних справ за фактами подій 5 червня біля Верховної Ради і 3-4 липня біля Українського дому.

Верховна Рада України 3 липня прийняла ініційований Партією регіонів законопроект «Про принципи державної мовної політики». Законопроект зміцнює позиції російської та інших мов національних меншин в регіонах, де їх чисельність 10% і вище.

Відразу після голосування біля Українського будинку почалася акція протесту, яка зібрала близько 700 осіб.

Прийняття «язикового» закону загострило політичну ситуацію в Україні.

Як стало відомо редакції «Спротива» заарештовано Сергія Шевченко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-07-2012 10:45 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100