23.04.2024 14:24 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За останній рік збільшилась кількість судових заборон протестів

Загальна ситуація з реалізацією права на свободу мирних зібрань в Україні за два останніх роки залишається сталою. В 2012 році парламентських виборів збільшилась кількість судових заборон протестів, але й збільшилась кількість протестів.

Про це, посилаючись на розрахунки, заявив член секретаріату Всеукраїнської ініціативи «За мирний протест!» Михайло Лебедь.

«Відношення відомої кількості усіх проведених протестів в Україні до кількості усіх відомих судових заборон протестів в 2011 та 2012 роках майже не відрізняються,» — розповів громадський діяч. А також уточнив, що розрахунки ґрунтуються на даних моніторингу протестної активності Центру дослідження суспільства (ЦДС) та даних з Єдиного державного реєстру судових рішень.

«Якщо ж розглядати ситуацію в кожному регіоні окремо, то в деяких регіонах в 2012 році відбулося покращення ситуації з реалізацією права на свободу мирних зібрань в порівнянні з 2011 роком, а в деяких навпаки — погіршення,» — зауважив Михайло Лебедь. — «Зокрема, під час 2012 „року виборів“ маже третина усіх судових заборон в Україні були в Харківській області. Вочевидь, більшість з цих заборон стосувалися політичних акцій на підтримку ув'язненої в Качанівській колонії Юлії Тимошенко».

У 2012 році відсоток судових заборон також залишився майже без змін — у 88,2% справ суди першої інстанції ухвалювали рішення на користь органів влади, в той час як у 2011 році таких рішень було 89,4%.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-01-2013 10:12 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100