29.03.2024 15:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Прикордонники незаконно не випустили народного депутата на сесію ПАРЄ

Прикордонники не випустили Сергія Власенка до Страсбурга на сесію ПАРЄ.

Про це Власенко повідомив журналістам після того, як вийшов із зали офіційних делегацій аеропорту «Бориспіль».

"Тільки що співробітник Державної прикордонної служби склав документ, який називається «Рішення про відмову перетинання митного кордону», — сказав Власенко.

За його словами, мотивуванням у відмові була судова заборона. «Однак після перегляду документів прикордонник пояснити нічого не міг», — сказав Власенко, додавши, що прикордонник проводив періодично консультації зі своїм керівництвом.

«Рішення прикордонник особисто не приймав, і тому пояснити нічого не міг», — сказав він. Народний депутат зауважив, що має відео того, як його не випускали, і воно найближчим часом буде оприлюднено.

«Це було б смішно, але це порушення фундаментальних та базових прав народного депутата», — сказав Власенко. За його словами, це питання буде підніматися як у Верховній Раді, так і під час виступів української делегації на сесії ПАРЄ.

Власенко також продемонстрував документ про відмову у перетині кордону, однак в ньому не вказано жодних підстав, через які його не випускають, а єдине, що вказано — це те, що є відповідне рішення суду.

Дії співробітників Державної прикордонної служби та рішення суду відверто суперечать закону «Про статус народного депутата України».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-01-2013 11:40 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100