19.04.2024 23:02 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Міжнародна амністія просить дослідити побиття музиканта міліцією

музикант Микола Лебедь

Міжнародна амністія просить владу розслідувати напад на студента-музиканта Миколу Лебедя та причетність до цього групи співробітників міліції і прокуратури.

Про це йдеться у заяві міжнародного руху.

«Українська влада повинна припинити небажання переслідувати правоохоронців, які порушують закон, і продемонструвати, що злочинам на ґрунті ненависті немає місця в українському суспільстві», — сказав Давід Діаз-Дожекс, заступник директора програми Amnesty International у Європі та Центральній Азії.

«У суботу ввечері 21-річний Микола Лебедь перебував з друзями в барі в місті Рівне, коли на нього раптово напала група чоловіків напідпитку, що сиділи за сусіднім столом. Йому набили синці під очима та зламали ніс під час нападу», — нагадали в Amnesty International.

«Очевидці розповіли, що вони негайно викликали міліцію, яка прибула після того, як нападники повернулися до свого столику», — сказано у заяві.

«Коли міліціонери прибули, вони поговорили з нападниками, але не заарештували їх. Замість цього вони вивели Лебедя та його друзів надвір. Нападники прослідували за ними, лаючись на Миколу, називаючи його геєм і погрожуючи йому за носіння „вузьких джинсів і сережки“», — заявили в міжнародній організації.

«Міліціонери відмовились прийняти заяву та, як повідомляється, сказали Лебедю, що вони не будуть заарештовувати нападників, тому що вони є частиною „вищого структури“ – натякаючи на прокуратуру», — сказано у повідомленні.

«Друзі Лебедя вважають, що вони вже виявили особистість принаймні одного з нападників за допомогою соціальних медіа – де розміщена його фотографія у міліцейській формі», — йдеться у повідомленні.

«Amnesty International вже давно задокументувала епідемію міліцейської злочинності, яка є результатом неспроможності прокурорів притягати правоохоронців до відповідальності за порушення прав людини», — сказав Діаз-Дожекс.

«Ці заяви свідчать про необхідність України забезпечити себе надійною і незалежною новою системою для розслідування злочинів, скоєних посадовими особами», — йдеться у заяві

«Уряд України має прискорити плани з створення незалежного та ефективного Державного бюро розслідування, яке зможе належним чином розслідувати порушення прав людини правоохоронцями та іншими посадовими особами», — сказано в повідомленні Amnesty International.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-03-2013 12:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100