29.03.2024 14:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Як місцеві манкурти Януковича придушують будь-яку критику дій влади

Дії українців із висловлення власної громадянської позиції влада на місцях часто трактує як хуліганство.

Так, міліція міста Червоноармійськ Донецької області обіцяє вжити заходів щодо розшуку невідомих мешканців міста, які на стіні міськради зробили до влади «письмові запити» про обіцяну стабільність. Зокрема, на будівлі міської ради з’явилися написи «Де стабільність? Де благополуччя?» і «В руках держави ми стадо рабів!».

Незабаром, після появи написів на будівлі міськради, їх затерли, але про інцидент в міліцію не повідомили. Виконуючий обов'язки заступника начальника Червоноармійського міськвідділу міліції Юрій Шмигленко повідомив, що про цей факт в міліції не знали, але тепер «будуть займатися, опитувати можливих свідків».

«Даний факт розцінюється як адміністративне правопорушення за ст. 173 – дрібне хуліганство», – сказав він.

 

 

У свою чергу мер Краматорська (Донецька область) Геннадій Костюков не задоволений публікаціями в інтернет-ЗМІ і вважає, що в інтернеті «потрібно навести порядок». Зокрема, мер міста розповів про взаємодію місцевої влади та міських ЗМІ. На його думку, преса почувається вільно, але в інтернеті дуже багато негативної інформації. «У Краматорську достатня кількість якісних видань. Вони не дають дрімати місцевій владі. У мене нормальні стосунки з пресою. Хотілося б, щоб журналісти об'єктивно висвітлювали роботу міської влади. В інтернеті, на жаль, спостерігається протилежна картина. Нормальна людина після п'яти хвилин читання різних форумів впадає в ступор: суцільне хамство і негатив», – обурюється він. На думку Костюкова, саме інтернет сформував у населення негативну думку з приводу видобутку сланцевого газу. «Ми повинні професійно боротися з цим. Треба навести порядок в ефірі. Вигуки «геть, ганьба» – це не дискусія», – заявив мер.

Водночас, суд міста Суми 14 січня 2013 року завершив розгляд кримінальних справ, які порушили проти чотирьох активістів, що малювали трафарети президента Віктора Януковича з простреленою головою. Чотирьох осіб звинуватили «у малюванні трафаретів із зображенням Януковича з простреленою головою, екстремістських написах на стінах міста та підпалі гуртожитку». Так, активісти Писарцов та Данілов отримали по 2 роки позбавлення волі, Ганненко – 1,8 року позбавлення волі, Никоненко – 1 рік трудової колонії. Апеляційний суд Cумської області залишив вирок у силі.

Перед парламентськими виборами 2012 року у Дніпропетровській області автора скандальної реклами з бабусею і котом було оголошено в розшук. Власниця рекламного білборду була госпіталізована в реанімацію. Губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул вимагав демонтувати білборди. Розпорядження губернатора місцеві регіонали почали виконувати ще вночі.

 

 

Ще 2011 року Шевченківський районний суд м. Києва засудив пенсіонерку Галину Швидку, яка на знак протесту проти політичних репресій відрізала прізвище «гаранта» від стрічки на вінку «Тарасу Шевченку від Віктора Януковича», до позбавлення волі на 10 діб.

 

Наталя Дмитрук, Тиждень.ua

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 31-03-2013 23:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100