26.04.2024 17:57 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Україна відмовилася надати притулок Дженні Курпен та Олексію Дев’яткіну

 

 

Міграційна служба України відмовила опозиціонерам з Росії Дженні Курпен та Олексію Дев’яткіну в їх проханні щодо надання їм політичного притулку.

Курпен та Дев’яткін мають намір оскаржити це рішення і у разі потреби — звернутися до Верховного суду України.

Курпен заявила, що допоки триватимуть судові процеси, вони матимуть змогу законно перебувати на території України.

Наразі їм подовжили термін перебування в Україні до 20 червня 2013 року.

Нагадаємо, опозиційні активісти звернулися з проханням про притулок дев'ять місяців тому. Вони виїхали з Росії в Україну, бо боялися переслідування у «Болотній справі» — 6 травня 2012 року вони були затримані на площі Революції, де відбувався мітинг під егідою «Другой России», активістом якої є Дев’яткін.

Опозиціонери вирішили виїхати, тому що ряд активістів, які так, як і вони, були затримані на площі Революції, але при цьому не були на Болотній площі, все одно потрапили до списку фігурантів «Болотної справи».

Крім Курпен та Дев'яткіна, з проханням про притулок до уряду України звернулися також активіст «Солидарности» Михайло Маглов та свідок у «Болотній справі», активіст Російського соціалістичного руху Пилип Гальцов.

Як стверджують російські ЗМІ, в Україні наразі перебувають кілька десятків активістів із Росії, які бояться переслідування Кремля.

Нагадаємо, за статистикою, у 2003—2007 роках Україна надала притулок 16 росіянам.

При цьому з таким проханням звернулася 561 людина, тобто уряд України задовольнив лише 3 % прохань.

До речі, викрадення ФСБ російського опозиціонера Леоніда Розвозжаєва у Києві, який мав намір просити політичного притулку в Україні, є свідченням того, що Україна є небезпечною для шукачів притулку.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-04-2013 8:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100