16.04.2024 10:41 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Податкові орли Клименка намагалися знищити найтиражнішу україномовну газету

Державна податкова служба (Міндоходів) почала розблоковувати розблокувала діяльність усіх шести підприємств, що здійснюють підготовку та випуск у світ найтиражнішої україномовної газети «Експрес». Хоча ще добу тому чиновники столичного відомства Клименка офіційно стверджували, що жодних порушень у  своїх діях не бачать.

Втім, під тиском неспростовних фактів на п’ятнадцятий день блокади «орли Клименка» були фактично змушені визнати, що паралізували повноцінну діяльність шести підприємств неправомірно, без будь-яких на те законних підстав.

Як заявили фінансисти газети, усі підприємства у ці хвилини повертаються до нормального режиму функціонування.

«Усі поточні операції центральний портал почав реєструвати, однак документи, що мали бути зареєстровані з 1 по 15-те травня поки що підвисли, адже термін їх реєстрації  завершився у дні блокади.

Ми будемо наполягати на  тому, що проблема має бути усунута у повному обсязі, адже  створена вона абсолютно штучно. Це, наскільки ми розуміємо, була показова демонстрація так званих «програмних репресій» і добре, що їх закулісні режисери нарешті збагнули, що зайшли занадто далеко у своїх збочених фантазіях, адже до виникнення надзвичайної ситуації в регіоні залишались лічені години» — кажуть в «Експресі»...

Втім, юристи «Експресу» вважають, що створений прецедент – надзвичайно небезпечний, адже він свідчить про те, що у роботу центрального сервера Міністерства доходів та зборів можливе умисне втручання службових осіб, не передбачене регламентом.

Юристи готують заяву у Генеральну прокуратуру з клопотанням про відкриття кримінального провадження, яке, за умови існування у країні принципу верховенства права, мало би пояснити, хто повинен відповісти за організацію безпрецедентного багатоденного тиску на незалежну газету.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-05-2013 17:43 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100