27.04.2024 06:36 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Гопники на службі режиму Януковича. 4 фото

Режим Януковича – авторитарний. Щодо цього уже ніяких сумнівів не лишилось. Вуличні бійці є одним із стовпів, на які опирається нинішня влада.

 

 

Чому ви дивуєтесь, що «махачі» під час вуличних акцій тепер мають сміливість підійти до будь-кого, хто їм не подобається і застосувати на ньому свої бійцівські прийоми? Вони для цього і наймаються. Вони – не армія і не поліція, а виконавці «мокрої» роботи, які працюють у неформальній зв'язці і під прикриттям правоохоронців.

Це стандартна практика залякування людей і стримування громадянського спротиву у авторитарних нецивілізованих країнах. Багато хто проводить історичні паралелі з «соціально близькими» сталіських часів, «коричневими сорочками» Гітлера.

У мене більш свіжа паралель – напівкримінальні елементи, найняті диктаторами Близького Сходу під час Арабської весни.

Мубарак прославився тим, що залучив своїх єгипетських гопників їздити на верблюдах і бити мирних протестантів плітками і палицями.

 

 

 

А ось парамілітарна група «шабіха» із Сирії, яка захищає режим Асада:

 

 

В Ірані набагато більш чітко все організовано. Там працюють так звані «басіджі» – такі собі охайно одягнені «дружинники» з гумовими палицями, роль яких полягає у тому, щоб громадяни розуміли: антивладна демонстрація апріорі не може пройти без насильства. Хочеш вийти на вулицю – будь готовий отримати по нирках.

 

 

Подібну підбірку порівнянь можна зробити по Латинській Америці і Африці. Звичайно, наші місцеві чи-то гопніки, чи-то фашисти, це варіант «софт», порівняно вище вказаними прикладами. Ми ж все-таки Європа, так?

 

 

Олена Трегуб, виконавчий директор «Глобальне Освітнє Лідерство» (GELead.org)

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-05-2013 8:34 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100