16.04.2024 11:23 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За заявами народних депутатів про побиття у Київраді відкрито два провадження

Прокуратура Шевченківського району столиці відкрила два провадження за заявами народних депутатів і одне — за заявою міліціонера щодо подій  Київраді.

Як повідомила прес-служба прокуратури Шевченківського району міста, до відомства прокуратури звернулися народні депутати із заявами про протиправні дії правоохоронців під час сутичок, що сталися 19 серпня 2013 року під стінами столичної мерії та безпосередньо в її будівлі.

 

 

Відомості, викладені у заявах депутатів щодо перевищення міліціонерами своїх службових повноважень, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України.

Ще одне кримінальне провадження розпочато за заявою працівника міліції щодо спричинення йому тілесних ушкоджень з боку народних депутатів під час подій біля мерії.

За цим фактом прокуратурою розпочато досудове розслідування за ч.2 ст. 342 Кримінального кодексу України «Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків з охорони громадського порядку».

Нагадаємо, сьогодні, 19 серпня, більшість Київради провела пленарне засідання, яке опозиція вважає нелегітимним у зв’язку із завершенням 2 червня ц. р. п’ятирічного терміну повноважень столичної ради. Народні депутати ввід опозиції намагалися прорватися до Київради. Бійці «Беркуту» перешкоджали народним депутатам потрапити в будівлю та побили парламентарів Романа Чернегу і Едуарда Леонова.

 

Роман Чернега, побитий у Київраді. Фото з Facebook Ірини Геращенко

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-08-2013 12:19 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100