19.04.2024 17:34 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Погрози та тиск на журналістів збільшилися. Інфографіка

Старт нового політичного сезону у вересні 2013 року позначився зростанням кількості погроз та залякувань журналістів, а також збільшенням кібер-злочинів проти ЗМІ.

Такі дані подає щомісячний моніторинг Інституту масової інформації «Барометр свободи слова».

За даними ІМІ, у вересні було зафіксовано 4 випадки погроз журналістам (для порівняння, у серпні – 1).

У вересні також значно пожвавішали кібер-атаки на ЗМІ – 4 випадки. Протягом всього літа 2013 було зафіксовано лише 2 ДДоС-атаки на сайти ЗМІ.

Початок осені також позначився численними і різноманітними фішинговими атаками на електронні скриньки відомих журналістів та громадських активістів, які відбувались практично кожного тижня.

Найбільшу кількість порушень у вересні ІМІ зафіксував у категорії «перешкоджання виконанню законної професійної журналістської діяльності» –  11 випадків (у серпні – 9, липні – 9).

Крім того, у вересні також відбулося зростання економічного тиску на ЗМІ та журналістів — 3 випадки (у серпні – 1, липні – 0, червні — 1). Дещо зріс і політичний тиск – 5 випадків (серпень – 4, липень — 1).

Водночас, незначно зменшилася кількість побиттів і нападів на журналістів – 4 випадки (у серпні – 5, у липні — 10). Однак було зафіксовано 2 випадки нападів на офіси ЗМІ, у той час як протягом літа таких випадків не було зафіксовано взагалі.

Найбільш резонансними порушеннями свободи слова у вересні став тиск на інтернет-видання «Українська правда» та ініціатива народних депутатів від «Батьківщини» та Партії регіонів щодо обмеження доступу до публічної інформації.

Таким чином, з початку року ІМІ зафіксував 64 випадки нападів та погроз журналістам, 100 випадків перешкоджань законній професійній діяльності журналістів, 37 випадків цензури, та 36 випадків політичного та економічного тиску.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-10-2013 18:55 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Комментарии запрещены.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100