29.03.2024 00:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Покращення. Янукович підвищує ціни на газ для населення

 

 

Президент Віктор Янукович схвалив низку антинародних рішень, зокрема — підвищення тарифів на газ, ліквідацію пільг для населення та бізнесу, ослаблення курсу гривні до долара.

Рішення були прийняті на спеціальній нараді у президента України, яке відбулося після переговорів з Володимиром Путіним, пише сайт ZN.UA.

Одне з ключових рішень — згода президента на значне (до 60%) підвищення тарифів на газ для населення. Але не для всіх споживачів, а для тієї їх частини, яка споживає понад 3,5 тис. кубометрів газу на рік.

Проект нової тарифної сітки вже підготовлений в Національній комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики (НКРЕ). Внесення відповідних змін до старе постанову Кабінету міністрів планується затвердити 6 листопада 2013 року.

Крім того в уряді розроблена ціла програма щодо стабілізації бюджету.

Перший пункт: жорстка ревізія податкових пільг для бізнесу, а також закриття офшорних лазівок для бізнесу великого шляхом імплементації прийнятого минулого літа закону про трансферному ціноутворенні.

Другий пункт : ревізія існуючих соціальних пільг, яка потенційно теж може принести десятки мільярдів гривень економії для держбюджету, але до останнього часу відкладалася через очевидну загрозу для електоральних рейтингів.

«Ліквідація пільг для населення та бізнесу навряд чи може бути адекватно сприйнята в суспільстві без адекватних заходів з урізування витрат на утримання державного апарату. Схоже, у президента це усвідомлюють, оскільки в переліку запланованих заходів стабілізації держфінансів — урізання витрат на утримання держапарату майже на 19 млрд грн, що означатиме дуже жорстку економію практично для всіх відомств і по всій вертикалі», — зазначає видання.

Крім того Янукович дав добро на давно очікуване розширення коридору коливань курсу гривні до долара, а верхня його межа визначена на рівні 8,5 грн за долар.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-11-2013 8:32 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100