28.03.2024 17:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Луцьку проти активістів #Євромайдан відкрито кримінальне провадження за перевернуті портрети Януковича. Фото

 

Проти шести активістів Євромайдану в Луцьку відкрито кримінальне провадження через винесення з приміщення Волинської облради портретів президента Віктора Януковича. Про це йдеться в заяві Волинського обласного штабу національного спротиву.

«2 грудня проти Ігоря Гузя, Майї Москвич (координатор  Євромайдану у Луцьку, головамолодіжної громадської організації «Національний альянс» — ред), Сергія Григоренка (голова Луцької міської партійної організації «Батьківщина» — ред.), Володимира Бондаря, Миколи Собуцького та Богдана Шиби порушили кримінальні справи за «хуліганські дії, пов'язані з наругою над портретами президента Віктора Януковича». Зокрема, їм інкримінують хуліганські дії, пов’язані із винесенням з приміщення облради трьох портретів Януковича, вартість яких оцінена у 540 гривень», — повідомляє опозиція.

Вказано, що максимальне покарання за  ч. 2 ст. 296 ККУ  — хуліганство, вчинене групою осіб, передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

«Такі звинувачення за своєю суттю є абсурдні, оскільки портрет Януковича не належить до державних символів. Волинський штаб національного спротиву розцінює такі дії влади та підконтрольних їй органів як політичні репресії і початок системних переслідувань громадян, незгодних із бандитськими методами правлячого режиму», — сказано в заяві.

Як пишуть місцеві ЗМІ,  2 грудня у  Луцьку активісти  винесли з Волинської облради  на Євромайдан три портрети Віктора Януковича. «Портрети перевернутими пронесли до центрального майдану, розбивши їх та обплювавши. Звідти колона сформувалася і по проспекту Волі вирушила в центр міста на головний Євромайдан», — пише ВолиньПост.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-12-2013 23:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

  • Катька

    А феминистки поссали на портреты Януковича. Интересно сколько им дадут за это и где такая статья прописана?

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100