19.04.2024 22:23 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Паркан Порошенка коло АП як дзеркало української революції

Не маю змоги аналізувати – хто, навіщо і як прийшов демонтовувати паркан на Банковій. Висувають різні версії – від ручонок Кремля і до чистих помислів борців за правду. Власне, це такого ж роду питання, що і штурм на Банковій 1 грудня 😉

Мене в цій історії цікавить виключно поведінка протилежної сторони – влади.

Адміністрація президента

Чиновники адміністрації президента (чи управління державної охорони, вони так не зізналися) нелегально встановили паркан на вулиці Банковій.

Чому незаконно?

1. Проїжджа частина вулиці – це власність міста. На чужій території самовільно розміщувати не можна нічого.

2. На території, що знаходиться на балансі адміністрації президента, встановлювати елементи благоустрою (до яких належить огорожа) можна лише за наявності проектно-дозвільної документації. Це частина четверта, пункт 4.12 Правил благоустрою міста Києва. Документацію АП так і не надала у відповідь на мій запит. Замість того мені письмово розказали про складну обстановку на Сході (див. документ).

 

 

Нагадаю, по факту у нас є війна, а по закону її нема. Тому «мирне» право ніхто не скасовував. Тому УДОшника чи АПшникам слід звернутися до київської влади, щоб та надала дозвіл. Чи не царська це справа?

Але якщо у нас мир і «антитерористична операція» тривалістю півроку – це не підстава ставити нелегальну огорожу за 700 кілометрів від зони уявних «антитерористичних» дій.

Президент і його найближчі клерки мають бути взірцем поваги до законів, нє?

МВС

По перше, міліція розігнала мирне зібрання (це законом заборонено), по-друге, застосувала непропорційну силу до затриманих – особливо відео від 112-го на другій хвилині говорить краще за будь-які слова.

 

 

Правові підстави для таких дій відсутні, особливо якщо врахувати незаконність самого паркану.

Це та ж сама, з правової точки зору, номенклатура порушень, що ми спостерігали на Майдані.

На жаль, не було внесено зміни у законодавство, щоб попередити так речі. Не виявилися результативним виховні заходи. Якщо такі були.

Київ

Київська влада має реагувати на порушення прав киян владою центральною. Якщо це навіть нелегально встановлений паркан.

Ми, кияни, хочемо, щоб нам повернули податку 8 млрд грн. на прибуток з київського бюджету – але як ми можемо на це розраховувати, якщо дозволяємо у незаконний спосіб перекривати наші вулиці?

Холод у домах, проблеми з гарячим водопостачанням – це той самий синонімічній ряд, це та сама нездатність київської влади боронити права Києва перед Кабміном і АП.

 

 

Ігорь Луценко, депутат Київської міськради

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-11-2014 17:23 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100