28.03.2024 17:36 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За порваний портрет Порошенка кинули у тюрму на 60 діб Юрія «Хорта» Павленка

 

Суд постановив взяти під варту одного із активних учасників мітингу у Вінниці 6 грудня 2014 року.

Як повідомила на своїй сторінці у Facebook журналістка Тетяна Висоцька, суд заарештував на два місяці вінницького активіста Юрія Павленка.

«У Вінниці було затримано Юрія „Хорта“ Павленка, який порвав портрет Президента 6 грудня — під час акції під Вінницькою ОДА (яка завершилася захопленням ОДА активістами)», — написала Висоцька.

За її словами, під час затримання Юрію Павленку інкримінували підозру в масових заворушеннях і наругу над державною символікою.

«Під час затримання Юрію Павленку інкримінували підозру в масових заворушеннях і наругу над державною символікою.
Активіст був затриманий вчора, 8 грудня, об 11 годині ранку на вінницькому вокзалі, о19:00 розпочалося судове засідання у закритому режимі, а о 21.30 вже було винесено судове рішення. У можливості взяти Павленка на поруки чи у заставі було відмовлено, його захисник до судового засідання допущений не був. Суд обрав міру запобіжного заходу – затримання під вартою до 60 діб.
За інформацією рідних Павленка, його вивезти в СІЗО до Києва або в іншому напрямку» — написала Висоцька.

У свою чергу у вінницькій міліції повідомили, що «затримано одного з активістів-правопорушників».

При цьому його ім’я не називається. За фактами побиття співробітників міліції та грубого порушення правопорядку біля приміщення ОДА слідчим управлінням міліції відкрито кримінальні провадження за ч.4 ст.296 КК України (хуліганство) та ч.2 ст.345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-12-2014 13:10 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100