25.04.2024 11:29 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За напад на вітрину «Рошен» міліція Авакова 10 годин катувала неповнолітнього. Подробиці

У Святошинському рай управлінні міліції затримали та побили 17-річного активіста Євгена Гуріна.

Про це у Facebook пише Ганна Сінькова.

«Бєспрєдєл в Святошинському РОВД (прт.Перемоги, 109). Мені повідомили, що вчора менти цього райвідділу викрали неповнолітнього активіста. Викрадення відбулося близько 5-ї ранку. Процесуально його мали звільнити ще о 8-й, але вже зараз відомо – хлопця у відділку катують, до нього не пускають адвоката і швидку, всі „слідчі дії“ проводяться в присутності ментівських адвокатів і понятих», — написала Сінькова 11 січня.

Вона також додала, що, за словами адвоката Віктора Смалія, затриманого не реєстрували в журналі на вході в РОВД, що є грубим порушенням режиму.

«У РУВС жоден мент не показує службове посвідчення, грубі порушення на кожнім кроці.

Дуже прошу всіх підтягуватись туди!», — написала активіст.

Водночас, як повідомив «Українській правді. Київ» депутат Ігор Луценко, що прибув до РУВС, хлопця затримали за те, що він намагався розбити вітрину одного з магазинів «Рошен», по юнаку видно, що його добре били.

«Тут щойно бійка була (за словами присутнього в РУВС Roman Igorevich Petushkov,  співробітники МВС намагалися силою виштовхати активістів і помічників депутатів з приміщення – ред.). Хлопця затримали за те, що він зробив нищівні дії по відношенню до одного з павільйонів „Рошен“ на метро „Житомирська“. Наскільки я зрозумів, це був політичний акт, тобто так він виражав своє ставлення до президента», — сказав Луценко.

Він додав, що хлопця побили при затриманні.

«Його істотно побили при затриманні, крім того, були факти фізичного факту з боку міліції. В нього незаконним чином вибили якісь пояснення, які він підписав. Він 17-річний, він мав це робити у чиїсь присутності. Його тримали без куртки в холодній буцегарні», — розповів Луценко.

Він додав, що говорив з хлопцем, він виглядає пригніченим, говорити у присутності міліції боїться.

«Він боїться казати, що його били, коли міліція вийшла, то розказав, що били, що змусили підписати якісь пояснення, де він брав вину на себе», — додав Луценко.

Чи затриманий сам брав участь у акції, чи з групою людей, нардеп відповісти не зміг, але відзначив, що «внаслідок дій активіста тріснула вітрина на одному з павільйонів, тобто вона навіть не розбита».

Врешті таки до затриманого пустили відомого адвоката Віктора Смалія, який оголосив сидячий протест через недопуск адвоката до катованого (див. фото).

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-01-2015 20:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

  • Sindbad

    Параженко очень мстительный, он хочет на корню прекратить все выступления против него.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100