17.04.2024 01:34 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Порошенко намагається узурпувати судову владу

У парламенті назріває новий конфлікт через законопроекти щодо реформування судової системи.

Про це заявив народний депутат Сергій Лещенко.

"28 грудня ВР внесла до порядку денного законопроект президента П.Порошенка «Про забезпечення права на справедливий суд, №1656. Законопроект пройшов схвалення профільного комітету, для чого екстрено зібрали засідання комітету, анонсувавши його за дві години до початку», — повідомив він.

"Водночас Реанімаційний проект реформ (РПР) вважає цей законопроект таким, що «суттєво підвищує вплив президента на суддів та має корупційні ризики» — додав Лещенко.

За його словами, у понеділок, 12 січня 2015 року об 11:30 РПР проведуть театралізовний прес-брифінг біля адміністрації президента.

Також він зауважив, що Оксана Сироїд разом з колегами та РПР "раніше за президента подавала зміни до закону «Про судоустрій і статус суддів».

«Його розгляд затягували і навіть не винесли на розгляд комітету Князевича. У порядку денному Ради на вівторок саме президентський проект стоїть найпершим — відповідно, поставлять на голосування першим і схвалять саме його, а інші проекти, в тому числі Сироїд, вважатимуться відхиленими» , — висловив переконання нардеп.

При цьому він додав, що ВР — «політичний орган, і кожен депутат має право, щоб його ініціатива була розглянута – а не лише ті, які написані на Банковій або Грушевського».

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-01-2015 14:54 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100