25.04.2024 06:30 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Порошенко перебудовує судову систему за радянським зразком

 

 

Повернення до централізованої побудови системи судів загальної юрисдикції не розв’яже проблеми низької якості окремих законів та підзаконних актів, що є основною перешкодою в забезпеченні єдності та однаковості судової практики.

Таку думку в інтерв’ю журналістам висловив голова Вищого адміністративного суду України Олександр Нечитайло, коментуючи новели президентського проекту Закону «Про забезпечення права на справедливий суд».

Він звернув увагу, що проектом пропонується змінити нинішню модель побудови судової системи, запровадивши жорсткий моноцентризм для судової системи шляхом посилення ролі та позицій Верховного суду.

«Водночас моноцентрична організація судової влади таїть у собі серйозну приховану небезпеку, — зауважив голова ВАСУ. —
Концентруючи ресурс і вплив, моноцентризм створює проблему відкритості та прогнозованості системи судової влади, оскільки управлінський процес найвищого органу буде спрямований на забезпечення стійкості та могутності його влади».

Також О.Нечитайло відзначив, що моноцентрична організація судової системи була характерна для радянської системи влади й не відповідає принципам міжнародного права.

«Негативний досвід здійснення правосуддя в радянському суді не був належною мірою врахований авторами проекту закону. Цим і зумовлюються пропозиції побудови радянського моноцентризму в судовій системі України», — зазначив він.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-01-2015 20:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100