29.03.2024 08:36 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Журналіст Коцаба є «в'язнем сумління» режиму Порошенка – Amnesty International

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International вважає українського журналіста Руслана Коцабу «в'язнем сумління», повідомляє sprotiv.org.

Про це сказав заступник директора програми Amnesty International по Європі та Центральній Азії Денис Кривошеєв під час прес-конференції, присвяченої річній доповіді Amnesty International 2014/2015 щодо стану прав людини в Україні та світі.

«Вперше за 5 років ми визнали людину в'язнем сумління. Руслан Коцаба виступив проти мобілізації, висловився щодо конфлікту як «братовбивчого». Судове рішення по його справі, згідно з яким його взято під варту, посилається на цей виступ, як головне свідчення його правопорушення», — сказав він.

Кривошеєв зауважив, що з позицією Коцаби можна не погоджуватися, але «відповіддю на позицію може бути лише позиція, а не порушення кримінальної справи».

8 лютого 2015 року рішенням Івано-Франківського міськсуду прикарпатського журналіста Коцабу було заарештовано на 60 діб. Його підозрюють у державній зраді.

Кримінальне провадження проти Коцаби було відкрито після того, як він ініціював акцію під назвою «Я проти мобілізації». Коцаба оприлюднив в Інтернеті відеоролик, в якому закликав українців не захищати Батьківщину.

14 лютого Апеляційний суд Івано-Франківської області залишив Коцабу під вартою.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-02-2015 14:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100