20.04.2024 05:18 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тетяна Козаченко готувала люстрацію керівника слідчих Віталія Сакала, що проводять у неї обшук

Окружний адмінсуд розглядає позов голови департаменту з питань люстрації Тетяни Козаченко проти начальника Головного слідчого управління МВС Віталія Сакала.

Про це написав у своєму Facebook журналіст Дмитро Гнап, повідомляє sprotiv.org.

«Здається, стає зрозуміло, хто ініціював обшуки в люстраційного комітету. Бачите цього чоловіка? Це Віталій Сакал — начальник Головного Слічого Управління МВС. Він працює в керівництві Міністерства ще з часів Януковича-Захарченка. Цінний кадр, адже його, попри закон про люстрацію, чомусь не хоче звільняти пан Аваков», — написав він.

«Вчора, як з'ясувалося, Окружний адмінсуд Києва прийняв до розгляду позов департаменту люстрації про звільнення Сакала з посади. Позов готувала Тетяна Козаченко. Сьогодні вранці підлеглі Сакала прийшли до неї додому. Совпадєніє? Нє думаю», — додав він.

Вранці у вівторок, 21 квітня 2015 року, до Козаченко додому,  а також у кабінет до неї і її заступника прийшли представники Головного слідчого управління МВС проводити обшук, пізніше стало відомо, що обшуки проводяться у справі щодо фальсифікації листа по Ігнатенко.

Голова департаменту Мінюсту з люстрації Тетяна Козаченко у коментарі «Українській правді» повідомила, що була ініціатором оприлюднення листа за підписом першої заступниці міністра юстиції Наталії Севостьянової, яким незаконно видавалась так звана «люстраційна» індульгенція заступнику начальника Головуправління Державної  фіскальної служби у м. Києві Ганні Ігнатенко.

Пізніше міністр юстиції Павло Петренко заявив, що «люстраційна індульгенція» за підписом його заступника Наталії Севостьянової – це підробка та справа рук «окремих творчих чиновників».
Козаченко розцінила обшуки як спробу тиску, оскільки саме вона ініціювала оприлюднення листа щодо Ігнатенко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-04-2015 14:48 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100