19.04.2024 09:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Гладчук оскаржив незаконне приєднання Бобриці до Княжичів

На фото Гладчук показує скільки вкрали у держави піску Король з Бобриці і його спільники

Редактор часопису sprotiv.org Вадим Гладчук подав позов до Києво-Святошинського районного суду Київської області, в якому просить скасувати рішення Бобрицької та Княжицької сільрад про приєднання Бобриці до Княжичів та визнати незаконними дії сільських голів Короля і Шинкаренко, які без громадського обговорення продавили такі рішення, повідомляє Український інформаційний портал.

У позові зазначено, що органи місцевого самоврядування порушили статті 5, 6 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», якими передбачено, що громадське обговорення має проводитися до прийняття рішення сільради і тривати протягом 30 днів. Після завершення громадського обговорення пропозиція подається до відповідної ради на наступну, а не на поточну сесію. Такими застереженнями закон виключає можливість об'єднання громад не в інтересах мешканців сіл, а в інтересах корумпованої верхівки органів місцевого самоврядування. Натомість у випадку приєднання Бобриці до Княжичів людей поставили перед фактом, що рішення вже прийняті обома сільрадами.

12 червня 2015 року у клубі села Бобриця відбулася імітація громадського обговорення об’єднання територіальних громад з центром у Княжичах. При цьому слово давалося тільки прибічникам об'єднання, противників залякували, чинили на них моральний тиск. Вадиму Гладчуку як журналісту перешкоджали висвітлювати захід та погрожували фізичною розправою.

Причиною затикання рота критикам проекту об'єднання територіальних горомад Бобрицької, Забірської, Княжицької та Музичанської сільських рад в територіальну громаду з адміністративним центром у селі Княжичі, висунутого сільським головою Бобриці Олександром Королем, є те, що значна кількість мешканців Бобриці не вважають за доцільне об'єднуватися з Княжичами, віддаленим селом, яке подібне до Бобриці й не має інфраструктури для обслуговування кількох сіл. Більш доцільно приєднуватися до Білогородки, більш розвинутого економічно та розташованого ближче села.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-06-2015 10:14 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100