20.04.2024 05:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Судді Апеляційного суду Києва маски-шоу Генпрокуратури та СБУ розцінюють як втручання в діяльність суддів. Документ

24 червня 2015 року, колектив Апеляційного суду Києва звернувся до вищих посадових осіб держави та керівників судових інституцій з приводу подій, що мали місце в приміщенні суду з 19 по 21 червня, а саме — проведення обшуку, повідомляє sprotiv.org.

Лист, розміщений на сайті суду, адресований президенту України, голові Верховної Ради, голові комітету ВР з питань правосуддя, генпрокурору, головам Вищої ради юстиції, Верховного Суду, Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Ради суддів, Державної судової адміністрації, а також міністру внутрішніх справ та командиру спецпідрозділу міліції «Грифон».

Судді АСК скаржаться на те, що фактично вони були заблоковані у приміщенні суду, про пошкодження серверів та приміщень тощо.

З огляду на ці події, колектив АСК, не втручаючись в досудове розслідування та не маючи подібного на меті, вважає неприпустимим перебування у приміщенні суду, яке охороняється спецпідрозділом міліції «Грифон», озброєних осіб та можливість присутності спецпідрозділів при проведенні слідчих дій в судах.

В зверненні також відзначається, що події 19 — 21 червня розцінюють як втручання в діяльність суддів (крім залучених до слідчих дій), а тому судді сподіваються на ретельну перевірку викладених у зверненні обставин.

Раніше голова Апеляційного суду Києва Антон Чернушенко вказав на порушення з боку правоохоронців під час проведення обшуку, а також відзначив спроби втручання у здійснення правосуддя з боку адміністрації президента Порошенка.

Генпрокуратура та СБУ, які проводили обшук в АСК, 22 червня заявили, що ними розслідується кримінальне провадження за фактом незаконного втручання службовими особами Апеляційного суду м. Києва в роботу автоматизованої системи документообігу цього суду, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 376-1 КК України.

 

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-06-2015 19:50 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100