19.04.2024 18:20 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Інститут душевної релігії перейменував скандальний пам'ятник рому-двірнику в Мукачевому на пам'ятник расисту, який відбуває виправні роботи

Голова Інституту душевної релігії Юрій Шеляженко взяв участь у флешмобі проти встановлення у місті Мукачеве дискримінаційного «пам'ятника рому-двірнику», який образив ромську громаду, повідомляє sprotiv.org.

Учасники флешмобу фотографуються з мітлами і висловлюють свою громадянську позицію на захист рівних можливостей соціалізації для ромів. У акції вже взяли участь чимало людей з вищою освітою, юристів, інженерів, філологів, громадських і політичних діячів, які невдоволені принизливим «увіковіченням» ролі ромів в українському суспільстві на «традиційному» місці двірника.

«Всі люди рівні перед Богом – і роми, і українці. Маємо поважати права, цінувати душу наших співвітчизників. Що стосується так званого пам’ятника рому-двірнику, то для нівеляції принизливого підтексту ми будемо звати цей несмак пам’ятником расисту, який заслужено відбуває виправні роботи, поки не покається» — підписав свою фотографію з мітлою Юрій Шеляженко.

Інститут душевної релігії є громадською організацією, яка захищає права віруючих в найвищу цінність людини та пропагує соціальну доктрину душевної релігії, відповідно до якої, всі людські душі мають однаково нескінченну цінність і споріднені в своїй досконалій божественній природі. Незалежно від походження та тілесних відмінностей, кожна людина може заслужити вічне щастя, ведучи праведне життя відповідно до морального закону доброї волі, відкритості й щедрості душі, віри в себе, вірності собі, володіння собою.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-09-2015 20:25 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100