16.04.2024 15:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Вбитий СБУ Олег Мужчиль нагороджений за оборону рідної держави. 2 фото. Відео

Вбитий 9 грудня 2015 року працівниками спецпідрозділу СБУ «Альфа» у Києві Олег Мужчиль мав нагороди, в тому числі за оборону рідної держави.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Натисніть, щоб збільшити

У загиблого Олега Мужчиля (позивний «Лісник») є медаль «За оборону рідної держави», яку він отримав у травні 2015 року.

Зазначимо, Олег Мужчиль — ветеран другої чеченської війни, воював на боці Ічкерії. За його дії проти Росії у другій Чеченській війні Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун називав його одним із найнебезпечніших терористів світу. Мужчиль мав найвищий рівень бойової підготовки та величезний досвід.

Від початку 90-х років «Лісник» займався розвитком націоналістичного руху на Донбасі. Коли розпочалася московська агресія, займався диверсійно-розвідувальною роботою проти окупантів та місцевих заколотників-сепаратистів.

Він разом із бійцями громив бойові колони росіян, роблячи вилазки навіть у Ростовську область. За весь час російсько-української війни на передовій під керівництвом Мужчиля у бійців не було жодного загиблого. Саме його загін знищив «ДНРівських» ДАІшників у 2014. Деякий час Мужчиль керував 1-м розвідувальним відділом ДУК «Правий сектор», але 31 серпня вийшов із цієї структури.

Нагадаємо, у ніч на 10 грудня 2015 року в Оболонському районі Києва співробітники СБУ провели спецоперацію з припинення діяльності диверсійно-розвідувальної групи, у ході якої вбили ватажка ДРГ. У СБУ не називають імені загиблого, проте джерело в правоохоронних органах повідомило, що його звати Олег Мужчиль (у фейсбуці Сергій Аміров).

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-12-2015 18:25 | Кількість переглядів 2872 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100