19.04.2024 16:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Уряд Яценюка постановою заборонив держслужбовцям критикувати владу. Документ

Уряд Арсенія Яценюка зобов'язав держслужбовців утримуватися від публічної критики органів влади та посадових осіб, повідомляє sprotiv.org.

Про це йдеться у постанові Кабміну «Про затвердження Правил етичної поведінки державних службовців» № 65 (редакція від  11.02.2016).

Зазначається, що прийняття акта започатковує єдині обов'язкові вимоги до стандартів етичної поведінки, доброчесності у діяльності державних службовців, а також сприятиме недопущенню тиску з боку представників бізнесу чи політичних сил на посадовців державних органів.

Йдеться про те, що службовці мають дотримуватися наступних принципів: служіння державі і суспільству; гідна поведінка; доброчесність; лояльність; політична нейтральність; прозорість і підзвітність; сумлінність.

При цьому лояльність, як переконаний уряд, передбачає: добросовісність щодо виконання рішень Ради, президента, Кабміну та державного органу, в якому працює державний службовець, незалежно від своїх власних переконань і політичних поглядів; утримання від будь-яких проявів публічної критики діяльності державних органів, їхніх посадових осіб; коректне ставлення до керівників і співробітників державного органу під час виконання державним службовцем своїх обов’язків.

Наголошується, що за порушення цих правил держслужбовці несуть дисциплінарну відповідальність відповідно до закону.

 

 

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-03-2016 14:12 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100