28.03.2024 16:41 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Журналісти знайшли у #Порошенко ще 5 офшорних компаній

Poroshenko-ofshori1

 

У тисячах «панамських документів» журналісти знайшли нові офшорні фірми на ім’я Петра Порошенка та ще деяких високопосадовців.

Як з’ясували журналісти «Радіо Свободи», група компаній «Укрпромінвест» президента Петра Порошенка активно використовувала офшори, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Проти деяких фірм навіть порушували кримінальні справи через підозру в ухилянні від сплати податків на суму 25 мільйонів гривень.

Журналісти посилаються на матеріали кримінального провадження, порушеного у 2003 році за часів президента Кучми.

Правоохоронці встановили, що офшорна компанія Agroprodimpex, яка з’явилася у структурі бізнесу Порошенка у 2001 році та існує досі, «задіяна у злочинних схемах мінімізації оподаткування низки підприємств, що зареєстровані та розташовані на території України».

Слідчі зверталися до Інтерполу з проханням долучити іноземних фахівців до розслідування, в якому фігурують щонайменше 5 офшорних фірм, які в різний час належали до групи компаній «Укрпромінвест».

Мова йде про Agroprodimrex Corp із офшорної зони штату Делавер (США), кіпрський Agroprodimrex Cyprus Limited, Willenhall Traiding Limited та Fairdrook EnterprisesLimited із острова Мен та панамський Ukrprovinvest Holding Limited.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-04-2016 7:39 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100