29.03.2024 07:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Проголосований сьогодні закон про кума-генпрокурора Луценко вже опубліковано у спецвипуску «Голосу України». Фото

zakon-Lucenko1

Зміни до закону про прокуратуру, які надають право Юрія Луценку бути призначеним генеральним прокурором, вже опубліковані у спеціальному випуску газети «Голосу України».

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

"Ого! Закон про прокуратуру вже опублікований у спецвипуску «Голосу України», — прокоментував фото примірника депутат Володимир Ар'єв на своїй сторінці у Facebook.

«В Україні встановлено рекорд, гідний занесення на скрижалі Книги Гіннеса. 11 травня 2016 року у Верховну Раду надійшов законопроект, що дозволяє стати генеральним прокурором України людині, яка не має юридичної освіти й пропрацювала 5 років у парламенті помічником-консультантом чи навіть водієм. А вже 12 травня цей законопроект був схвалений профільним комітетом ВРУ, проголосований у першому читанні та в цілому, підписаний головою ВРУ, підписаний президентом і опублікований у спецвипуску «Голосу України». А кажете, в країні не відчувається поступ реформ», — написав відомий журналіст-розслідувач Володимир Бойко.

На ранковому засіданні в четвер, 12 травня 2016 року, Верховна Рада ухвалила законопроект, який дозволяє Луценкові стати генпрокурором. 258 депутатів підтримали рішення пом'якшити вимоги до кандидата на посаду генерального прокурора. Зокрема, знімається обов'язковість юридичної освіти, допускається замість п'ятирічного стажу роботи в галузі права мати п'ятирічний досвід роботи у законодавчому або правоохоронному органі. Луценко такий досвід має.

Законопроект протягом двох годин підписали спікер Андрій Парубій і президент Петро Порошенко.

Згодом Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект постанови, яким пропонує парламенту дати згоду на призначення Юрія Луценка генеральним прокурором.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-05-2016 16:48 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100