28.03.2024 10:19 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Найєм про призначення Луценка: систему треба валити радикально, по-доброму домовитись вже не вийде

Lucenko-genprokuror1

Нардеп від БПП Мустафа Найєм заявив, що зміни в закон про прокуратуру, які дозволять очолити відомство голові фракції БПП Юрію Луценку, приймали, «ламаючи через коліно колишніх соратників» і «роздаючи преференції союзникам олігархів». Про це повідомляє sprotiv.org.

Мустафа Найєм наголосив, що ці зміни не були б проголосовані без двадцяти друзів Олеся Довгого, чотирнадцяти однодумців Віталія Хомутинника і десятка півтора колишніх регіоналів.

«За час, відведений на розробку конкурсних умов для обрання генпрокурора, з системи прибрали реформаторів, перепризначували сотні старих кадрів і „кинули кістку“ парламенту у вигляді нібито змін, за якими стоїть бажання змінити критерії призначення потрібних людей», — написав нардеп від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм у Facebook, коментуючи прийняті сьогодні Радою зміни в закон про прокуратуру, які дозволять, зокрема, зайняти посаду генпрокурора не маєчи юридичної освіти.

«Чи могли ми собі уявити два роки тому, що в країні, де люди вийшли на Майдан, в тому числі проти корупції, генерального прокурора обиратимуть, ламаючи через коліно колишніх соратників, роздаючи преференції союзникам олігархів і переступаючи через вимоги й очікування суспільства?», — наголошує Найєм.

Він наголосив, що це «не пафос», а реальність, яка позбавляє будь-яких доказів на користь оптимізму і подальшої довіри.

«Цю систему треба валити радикально і боляче, по-хорошому і домовленостями вже не вдасться — вони закусили вудила», — заявив нардеп.

Верховна Рада в четвер, 12 травня 2016 року, внесла до порядку денного і прийняла законопроект №4645, який дозволяє Юрію Луценку стати генеральним прокурором. За таке рішення проголосували 258 депутатів при 226 мінімально необхідних.

Цей документ дублює положення законопроекту №4469, для прийняття якого вчора не вистачило двох голосів. Зараз законопроект №4469 вважається відхиленим і відповідно до Регламенту парламенту аналогійний законопроект не може бути повторно розгляднутий. Разом з тим, в новому законопроекті є ряд положень, що стосуються Державного бюро розслідувань, яких не було в попередньому законопроекті.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-05-2016 18:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100