29.03.2024 04:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Проект змін до Конституції містить серйозні загрози для правосуддя, — Українська Гельсінська спілка з прав людини

Konst garant1Правозахисні організації вітають рішучість української влади провести судову реформу, однак застерігають щодо якості пропонованих змін до Конституції, повідомляє sprotiv.org.

Українська Гельсінська спілка з прав людини поширила заяву низки українських правозахисних організацій, що проект № 3524 змін до Конституції створює серйозні загрози для правосуддя, тому його ухвалення може «спричинити зворотній ефект та в цілому перекреслити ту мету, заради якої ці зміни приймаються».

Як зазначають правозахисники, у проекті міститься неприпустимо велика кількість бланкетних норм, що фактично перетворює майбутні положення Конституції на «кота у мішку».

«На практиці це дасть можливість парламенту і уряду самостійно вирішувати, що означає та чи інша норма Конституції. Крім того, голосування змін до Конституції «в пакеті» з ординарними законопроектами є прямим порушенням процедури. Варто також наголосити на важливих недоліках проекту, які знецінюють право на справедливий суд», — зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, що спікер українського парламенту Андрій Парубій заявив, що Верховна Рада України цього тижня може ухвалити рішення щодо внесення змін до Конституції в тому числі й у частині визначення статусу суддів.

Також спікер Ради зазначив, що робоча група з представників парламенту, адміністрації президента та уряду вже напрацювала закон «Про судоустрій і статус суддів». Парубій додав, що «фактично вже завтра має відбутися публічна презентація законопроекту».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 31-05-2016 7:54 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100