19.03.2024 07:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ви просите Джавеліни, а самі експортуєте танки, — американський генерал Бен Годжес здивувався, що Україна продає зброю під час війни

Генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес, який до грудня 2017 командував сухопутними силами США у Європі, здивований політикою України в оборонній сфері, коли країна під час війни продає зброю, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це він сказав на брифінгу в Гельсінській комісії, присвяченому Європейській безпеці у 2018 році, пише «Голос Америки».

«Я захоплююся історією і чув про Харківський танковий завод. Харків був дуже важливим містом в часи Другої світової війни. Т-34, можливо, найбільш знаменитий танк Другої світової, там був розроблений і вироблявся», — зазначив Годжес.

Генерал також описав свій візит до Харківського танкового заводу.

"Я помітив на іншому боці території заводу цілий ряд блискучих нових танків. Я запитав: "Що це? — «Це на експорт» — «Експорт? Ви просите Джавеліни, а самі експортуєте танки?», — здивувався Годжес.

На його думку, недостатня координація в оборонній сфері України пов’язана з нестачею прозорості в цій галузі.

«Вони мають технічну спроможність виробляти справді дуже гарні речі, але через те, яким чином побудована їх оборонна промисловість і недостатню прозорість, вони не купують, чи не можуть собі дозволити. Я не експерт, але вони могли б виробляти більше, але ми повертаємось до того, якою є структура їх економіки і як працює парламентський нагляд», — переконаний Годжес.

На його думку, Україні важливо просувати по службі молодших більш орієнтованих на Захід офіцерів.

«Ці речі є настільки ж важливими, як і надання Джавелінів», — наголосив Годжес.

Він також додав, що попри невдоволення боротьбою з корупцією в Україні, європейські країни не змінюють свою політику щодо санкцій в Україні.

«Як би не скаржились європейські держави через непрозорість чи корумпованість в Україні, факт полягає в тому, що ніхто не вважає, що для Росії нормально використовувати силу для зміни суверенного кордону європейської країни», — підсумував Годжес.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-01-2018 18:40 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100