28.03.2024 11:46 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Зебеня Разумков блокує поїздку українських депутатів на комітет ПАРЄ щодо Криму

 

Післязавтра комітет ПАРЄ з питань рівності і недискримінації розглядатиме проект доповіді з кримськотатарського питання, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Голова делегації України в ПАРЄ Володимир Ар'єв заявив, що українські депутати не можуть виїхати на засідання комітету, де розглядатимуть порушення прав кримських татар в окупованому Криму, через голову Верховної Ради Дмитра Разумкова, який з невідомих причин не підписує відрядження.

Про це Ар'єв 10 вересня 2019 року написав у Facebook.

«Післязавтра комітет ПАРЄ з питань рівності і недискримінації розглядає проект доповіді з кримськотатарського питання. Там буде 4 росіян-окупантів. Там, напевно, не буде 3 українців, бо голова ВР просто не підписує відрядження мені, Мустафі Джемілєву і Андрію Лопушанському. Є різні чутки з цього приводу, але є остання надія, що це просто технічне непорозуміння», — зазначив Ар’єв.

Він зауважив, що як наслідок, українські представники, як ініціатори доповіді з дискримінації кримських татар, будуть «позбавлені можливості представити позицію і трьох голосів на підтримку адекватного тексту резолюції».

«Ми не зможемо завадити російським поправкам, які можуть знищити дух резолюції», — підкреслив Ар’єв.

Голова делегації України в ПАРЄ заявив, що «якщо після цього попередження ситуація не зміниться», можна буде говорити про «свідоме перешкоджання членам чинної делегації в ПАРЄ завершити виконання своїх обов‘язків і захистити проект резолюції з питання дискримінації кримських татар».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-09-2019 20:13 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100