19.03.2024 04:30 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Пов’язані з оточенням Авакова фірми незаконно отримали спецдозволи на видобуток золота, – розслідування радіо «Свобода». Відео

Фірми, які пов’язують із оточенням міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, із порушенням процедури отримали спецдозволи на видобуток дорогоцінних металів: танталу і золота, — про це йдеться у розслідуванні «Золото для „аваківських“?» програми «Схеми: корупція в деталях», повідомляє 40ka.info.

 

Мова йде про фірми «Таурус Інфініті» і «Ліра Майн Мінералз», які займаються видобутком металів у Кіровоградській області. За інформацією журналістів, восени 2019 року вказані компанії отримали спецдозволи від Дежгеонадр на видобуток коштовних руд у Клинцивіському золотому родовищі та на ділянці танталових руд родовища Мостове.

Як стверджують розслідувачі, 1 та 3 липня минулого року компанії подали заяви на отримання спецдозволів  до Державної служби геології і надр. На той час надання дозволів регулювалось Порядком їхнього надання (до набрання змін 6.07.2019). Саме тоді «Таурус Інфініті» і «Ліра Майн Мінералз» порушили процедуру подачі документів.

Компанії не мали повного пакету документів передбачених законодавством у таких випадках, вважають журналісти.  Йдеться про відсутність у фірм звітів і висновків з оцінки впливу на довкілля, звітів про громадське обговорення, які необхідно подавати разом із заявами.

За інформацією журналістів, громадські обговорення компанії провели вже після подачі заяв до служби. До яких, крім того, не було залучено всіх охочих мешканців прилеглих населених пунктів.

У Державній службі геології і надр відповіли, що дійсно зареєстрували заяви до вступу в силу змін до  Порядку від 06.07.2019. Відповідно до нього, долучати пакет документів можна вже після реєстрації. У службі пояснили, що безпосередній розгляд заяв завершився 10 липня, коли спрощений порядок подачі документів вступив в силу.

На думку юристів, таке рішення не відповідає нормам закону і судовій практиці.

Засновників «Таурус Інфініті» та «Ліра Майн Мінералз» Олександра Настенка та Віталія Якименка пов’язують із оточенням Авакова, а саме з Ігорем Котвіцьким (екснардеп від «Народного фронту»). Про що йдеться у матеріалах видання «Наші гроші».

Також журналісти виявили, що син Якименка Павло нині є нардепом від «Слуги народу» та членом Комітету з питань екологічної політики і природокористування. Павло Якименко на запитання журналістів порадив «спитати у батька». Із старшим Якименком журналісти не змогли поспілкуватись.

Прессекретарка очільника МВС заперечила зв’язок Авакова із Настенком та Якименком.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-01-2020 18:10 | Кількість переглядів 15775 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100