27.04.2024 17:26 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Бучі рашисти розстрілювали місцевих мешканців із зав'язаними руками. Фото. Два відео 18+

 

Передмістя Києва, затишні міста Ірпінь та Буча, з яких Збройні сили України наприкінці березня 2022 року вибили російських загарбників, сьогодні роблять перші кроки до мирного життя, проте спокійною обстановку назвати не можна. Обстріли з важкого озброєння, робота ворожих снайперів, заміновані території та зруйнована інфраструктура...

24 лютого 2022 року путінська росія розпочала масштабну військову агресію проти України, масовані обстріли та бомбардування житлових районів українських міст і селищ, що призвело до масових жертв серед мирного населення та примусило мільйони людей покинути свої домівки.

Сьогодні в Ірпені, за приблизними підрахунками, залишилися жити близько трьох з половиною тисяч людей – такі дані озвучив міський голова Олександр Маркушин.

Начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов, розповів журналістам, що люди ще можуть перебувати під завалами та у квартирах.

«Для нас дуже важливо обійти всі будинки. В них можуть залишатися самотні люди похилого віку, які самостійно, на жаль, не можуть пересуватися. Тому ми скомплектували групи зі співробітників ДСНС, поліцейських, працюють і органи влади. Знаходимо і тіла загиблих людей – відвозимо їх у морги для проведення судово-медичної експертизи», – розповів Нєбитов.

А ось кількість жертв правоохоронець назвати поки що не готовий, але вважає, що «результати будуть катастрофічними».

Тіла жителів Ірпеня, застрелених окупантами або ж загиблих внаслідок страшних обстрілів, ще збирають на вулицях…

 

 

Ось шокуюче відео, де десятки цивільних лежать вздовж дороги у Бучі.

 

Цивільні із зв'язаними руками і ногами та простріленими головами. Серед купи сміття і пакунків з російських сухпайків. На світлині з Бучі зверніть увагу на мертвого місцевого жителя із зав'язаними руками. Це військовий злочин, що порушує Женевську конвенцію. Не може бути жодного жалю чи емпатії до окупантів.

 

За даними місцевої влади, в Ірпені зруйновано приблизно 50 відсотків об'єктів критичної інфраструктури – немає зв'язку, води, електрики. Але що стосується житла, тут є як серйозно постраждалі будинки, так і ті, що відбулися «легким переляком».

На вулицях міста є і знищена техніка окупантів – БМП, БМД, паливозаправники.

Відновити будинки обов'язково вдасться, ось тільки загиблих людей – не воскресити. І за цей страшний воєнний злочин росія зобов'язана відповісти. За життя людей, за зламані долі та той страшний біль, який пережили мільйони українців. Не лише в Ірпені та Бучі.

Анастасія Зеленська, sprotiv.org

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-04-2022 10:50 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100