19.03.2024 12:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Російські окупанти вдарили двома ракетами по вокзалу у Краматорську: десятки загиблих, понад сто поранено. 5 фото. 3 відео

 

Російські окупанти 8 квітня 2022 року атакували ракетами залізничний вокзал у Краматорську, у результаті загинули за офіційними данними десятки людей та понад 100 отримали поранення, повідомляє sprotiv.org.


О 10:30 на вокзалі в Краматорську було 4 тис. людей, — заявив мер Олександр Гончаренко. В основному жінки та діти. Краматорські лікарні не справлялися з кількістю поранених...

За попередніми даними внаслідок ракетного обстрілу залізничного вокзалу в Краматорську загинуло 50 людей. Про це написав голова Донецької ОВА Павло Кириленко у фейсбуці.

 

 

 

За словами Кириленка, під час ракетного удару на вокзалі перебували тисячі людей, оскільки відбувається евакуація жителів Донеччини до більш безпечних областей України.

Голова облВА підкреслив, що російські окупанти «добре знали, куди цілять і чого хочуть: вони хочуть посіяти паніку і страх, хочуть взяти у заручники якомога більше мирних людей».

 

 

За словами Кириленка, з 98 поранених, які були доправлені до медзакладів, — 16 дітей, 46 жінок та 36 чоловіків. Дванадцятеро людей померли у лікарні.

 

Раніше Кириленко повідомив, що 7 квітня евакуація автобусами з Вугледара здійснювалася під ворожим вогнем, а в районі Слов’янська удар крилатою ракетою тимчасово заблокував виїзд трьох евакуаційних поїздів. Ближче до півночі рух було відновлено.

 

 

«Російський ракетний обстріл залізничного вокзалу у Краматорську, центру евакуації цивільного населення, в результаті якого десятки людей загинули та понад 100 отримали поранення, є ще одним звірством, вчиненим Росією в Україні. Світ притягне Путіна до відповідальності», — йдеться у заяві посольства США в Україні.

Російські змі спочатку повідомляли про пуски ракет російською армією по Краматорську. Потім ці публікації були видалені.

Репост про обстріл російськими загарбниками Краматорська також зробив так званий «заступник міністра інформації ДНР» Данило Безсонов.

Потім злякався і потер запис. І став, як ні в чому не бувало, писати, що це «українці обстріляли самі себе».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-04-2022 17:45 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100