28.03.2024 22:10 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Путінські терористи «засудили» до смертної кари 3 іноземців, які захищали Україну

 

Терористи тимчасово окупованих територій Донецької області «засудили» до смертної кари трьох іноземних бійців, які захищали Україну, повідомляє sprotiv.org.

Так званий «верховний суд ДНР» (це російська терористична організація) ухвалив перший вирок іноземним бійцям, які воювали на боці України, яких вони називають «найманцями», — про це написало прокремлівське російське видання «РІА Новини».

Йдеться про британців Ейдена Асліна, Шона Піннера і марокканця Саадуна Брагіма.

Вони засуджені російськими терористами до страти.

Заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв заявив, що на іноземців, які захищають Україну від російських загарбників, не поширюються Женевські конвенції.

За його словами, їх потрібно «денацифікувати насамперед».

Український Генштаб повідомляв, що усі іноземні бійці, які захищають Україну, є комбатантами (входять до складу Збройних сил і безпосередньо беруть участь у бойових діях — ред.) та мають відповідні права. Це означає, що вони захищені Женевською конвенцією.

Згідно з міжнародним правом – це викрадення, іноземці там полонені, а «суд» не має юридичної сили.

Вбивство полонених вважається воєнний злочином та не має термінів давності розгляду.

Брагім Саадун - 25.08.2000, громадянини Марокко. Служив у 36 бригаді морської піхоти за контрактом. Пішов на навчання у листопаді, з початку лютого брав участь у активних бойових діях.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-06-2022 16:40 | Кількість переглядів 4638 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100