29.03.2024 09:12 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

5 причин ветувати законопроєкт про посилення відповідальності для військовослужбовців (№8271)

5 причин чому потрібно ветувати скандальний законопроєкт про посилення відповідальності для військовослужбовців (№8271).
Проголосувавши за цей законопроєкт, парламент зробив велику помилку і велику дурість. Нагадаю, що депутати голосували за старою традицією, фактично «всліпу» (від часу реєстрації до появи в сесійній залі пройшло лише 7 днів). Жодної логіки щодо прийняття «драконівських» норм до військовослужбовців, ні під час засідання, ні після, ніхто із його авторів пояснити так і не зміг.
В результаті – фактично принизили наших воїнів, принизили ЗСУ і принизили самих себе.
1. Норми відповідальності за злочини, які вчиняються військовими – необґрунтовано завищені, абсурдні і шкідливі. Наочний приклад наводить моя колега Соломія Бобровська: засуджені за державну зраду мають право на пом’якшення, а діючі військовослужбовці, за низкою статей, ні (!).
2. Законопроєкт перетворює Військову службу правопорядку у надструктуру із невластивими для неї функціями. Зараз ця служба повноцінно і якісно працює і, в жодному разі, не потрібно перетворювати її на монстра, який буде, до прикладу, виконувати ті ж функції, що МВС. Іншими словами, хочеш створити для армію нову проблему – розведи бюрократію і переколоти функціонал.
3. Майже половина тексту законопроєкту (Ст. 266-1) присвячена темі огляду військовозобов’язаних на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння. Перепрошую, у нас немає командирів, які слідкують за діями підлеглих? У нас немає Нацполіції, яка може виявляти ці порушення? Для чого дублювати функції і надавати ВСП невластиві для неї повноваження?
4. Законопроєкт отримав нищівну критику Головного науково-експертного управління ВР. І там йдеться не про технічні огріхи, а про те, що окремі норми закону можуть «призвести до зловживань повноваженнями, а також до порушень конституційних прав і свобод людини і громадянина».
5. Закон приймався із порушенням норм Регламенту ВР. Мої колеги із парламентських комітетів, які мали розглядати цей законопроєкт, публічно заявляють, що відповідні засідання не проводили і зміни не розглядали.
Переконаний, що шкоди від цього законопроєкту буде в рази більше ніж користі. А за своєю суттю – це показове паплюження наших військовослужбовців.
Тому – ЛИШЕ ВЕТО!
Сергій Рудик, фейсбук

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-12-2022 19:13 | Кількість переглядів 7291 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100