24.04.2024 00:12 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

СБУ оголосила підозру меру Полтави Олександру Мамаю, відомому завдяки поширенню російських ІПСО

Служба безпеки України вручила підозру меру Полтави Олександру Мамаю, повідомляє sprotiv.org.

Наразі йдеться лише про ст. 114-2 Кримінального кодексу (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну або про розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану).

«За матеріалами СБУ міському голові Полтави повідомлено про підозру щодо несанкціонованого поширення інформації про розміщення підрозділів ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану.

За даними слідства, фігурант поширив дані, які не розміщувалися у відкритому доступі ні Генеральним штабом ЗСУ, ні Міноборони, ні іншими уповноваженими державними органами.

Досудове розслідування проводять слідчі Полтавського управління СБУ за процесуального керівництва обласної прокуратури. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до 12 років».", — йдеться у заяві пресслужби СБУ.

Міський голова Полтави відомий своїми висловлюваннями в дусі російської пропаганди. 5 грудня 2021 року Олександр Мамай в ефірі телеканалу «НАШ» заявив, що на території України воюють США і Росія, а російсько-українську війну назвав братовбивчою: «Мені здається, що у нас сьогодні відбуваються бойові дії, на нашій території воюють дві наддержави – це США і Росія. Дуже прикро, що іде брат на брата».

Власник телеканалу «Наш» Євген Мураєв є лідером політичної партії «Наші», що має проросійські погляди.

Свого часу Мураєв був власником телеканалу «NewsOne» і членом партії «За життя» Вадима Рабіновича, яка згодом об’єдналася з партією Віктора Медведчука і стала партією «Опозиційна платформа – За життя».

У жовтні 2018 року «NewsOne» купив Тарас Козак, близький соратник Медведчука. Перед продажем телеканалу Мураєв вийшов із партії «За життя».

У листопаді 2018 року він створив телеканал «Наш».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-12-2022 19:53 | Кількість переглядів 26245 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100