19.03.2024 13:19 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Слуги зеленського-путіна хочуть карати українців позбавленням волі на строк до 7 років за критику влади у соцмережах

 

Група нардепів під виглядом боротьби з ботофермами пропонує доповнити Кримінальний кодекс статтею, що передбачатиме штрафи, виправні роботи та навіть позбавлення волі для громадян, які здійснюють у соцмережах (під вигаданими іменами) «втручання у діяльність фізичних і юридичних осіб», якщо «такі дії вчинені на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, національній, державній, економічній чи інформаційній безпеці України».

У тексті законопроекту №9223 «про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за окремі дії проти основ національної безпеки України», опублікованому на сайті ВР, «порушників», чия діяльність не матиме ознак держзради, автори пропонують штрафувати від 1 до 3 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років.

Ті ж самі дії, вчинені повторно або «за попередньою змовою групою осіб», або для здійснення впливу на прийняття рішень чи вчинення або не вчинення дій державними органами чи органами місцевого самоврядування, службовими особами цих органів, каратимуться обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Якщо дії сприяють підвищенню рівня соціальної напруги, порушують конституційні права і свободи громадян чи «іншим чином загрожують нацбезпеці», однак не мають ознак державної зради каратимуться штрафом у розмірі від 750 до тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 1 року.

Такі самі дії, вчинені в умовах воєнного стану, караються позбавленням волі на строк від 5 до 7 років з конфіскацією майна.

У пояснювальній записці депутати вказують, що законопроект спрямований нібито на боротьбу з ботами та не порушує прав і свободи громадян: На жаль, соцмережі не дуже реагують на повідомлення про фейкові профілі і сторінки, які причетні до інформаційних атак. Але цю проблему, напевно, варто вирішувати іншими законодавчими змінами, які дозволять посилити позицію спеціально уповноважених державою органів у комунікуванні з власниками, керівниками (офіційними особами) соцмереж, інших інформаційних платформ".

Авторами скандального законопроекту від 19 квітня 2023-го №9223 виступають не менш скандальні нардепи Георгій Мазурашу та Сергій Кузьміних. Також вказано Максима Павлюка, Михайла Лабу, Олега Арсенюка.

Мазурашу був також одним з авторів законопроекту про розстріл дезертирів та ідеї запровадження платного виїзду чоловіків за кордон під час війни, а його помічника ще у 2021-му було спіймано на хабарі. Крім того, Мазурашу є затятим противником обслуговування українською. На початку квітня з'явилась інформація, що депутат збирає підписи колег під законопроектом про скасування базової норми закону про мову, яка гарантує кожному надання послуг українською.

Водночас Кузьміних 28 січня 2022 року правоохоронці затримали під час одержання хабара в 558 тисяч гривень. 20 травня ВАКС відпустив депутата під заставу в 49600 тисяч гривень. Зараз викритий на корупції нардеп імітує законодавчу діяльність.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-04-2023 15:20 | Кількість переглядів 24430 переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100