30.04.2024 12:41 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Daily Mail повідомляє про 3 штами коронавіруса, що викликають COVID-19

Коронавірусна інфекційна хвороба продовжує забирати одне за одним життя десятків тисяч людей по всьому світу, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Щоб запобігти цьому, вчені намагаються розібратися, звідки ж взявся коронавірус SARS-CoV-2, як він поширюється і що з цим робити. Не так давно дослідники з Кембриджського університету склали карту генетичної історії інфекції з грудня 2019 року по березень 2020 і з'ясували, що в світі поширюється три штами COVID-19. Про це інформує Daily Mail.

Вихідний вірус, який передався людям від кажанів через ящірок, віднесли до типу А. Дивним виявилося те, що він не був найпоширенішим у Китаї.

Тип A поширений в Австралії та США. Приблизно дві третини американських зразків належали до типу А. У той час як епіцентр пандемії в Китаї був в основному вражений типом В.

У Швейцарії, Німеччині, Франції, Бельгії та Нідерландах також йде розповсюдження коронавірусу типу B. Тип C пішов від типу B та потрапив у Європу через Сінгапур.

Аналіз даних показує, що оригінальний штам коронавірусу міг поширюватися в Китаї ще на початку осені 2019. А штам B існував вже в переддень Різдва. Це означає, що вірус мутував до того, як в Китаї були зареєстровані перші випадки захворювання.

Керівник дослідження доктор Пітер Форстер припустив, що штам С не мутує, однак закликав ставитися до його відкриття з обережністю, адже вірусу властиво змінювати геном, щоб подолати стійкість імунної системи до різних популяціях.

Тепер дані показують, що тип B поширюється все частіше — всі, крім одного з 31 зразка SARS-CoV-2, взятого у пацієнтів у Швейцарії, були другою групою.

Це стало відомо після двох окремих генетичних досліджень, за якими було виявлено, що більша частина спалаху Нью-Йорка прийшла з Європи, і виявило, що інфекція поширюється з середини лютого — за тижні до першого підтвердженого випадку міста.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-04-2020 19:00 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100