27.04.2024 02:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Як зупинти вбивства громадян у відділках міліції?

dopit2Чергове вбивство людини, що трапилось в приміщенні органу внутрішніх справ, вкотре ставить на порядок денний питання зміни процедур спілкування громадян з представниками влади в погонах. Те, що мова в даному випадку йде саме про вбивство, у мене особисто немає жодного сумніву. Але хочу поговорити про загальну ситуацію, коли будь-який громадянин, затриманий представниками правоохоронних органів, стає абсолютно беззахисним, бо залишається один на один з тими, хто його затримав. Очевидно, що це є абсолютно неприпустимим. Мені вже доводилось неодноразово писати про необхідність створення центрів затримання та допитів громадян, які повинні підпорядковуватись міністерству юстиції. Будь-яка затримана особа має негайно доставлятись не у відділок міліції чи іншого правоохоронного органу, а у центр затримання та допитів. І подальше його спілкування з представниками правоохоронних органів повинно відбуватись тільки у приміщеннях, обладнаних відео- та аудіозаписом та контрольованих представниками міністерства юстиції. Після завершення допиту представники міністерства юстиції зобов'язані опитати затриманого, чи не вважає той, що його права були порушені під час допиту та підписати відповідний акт.

Та ж сама процедура має стосуватись осіб, які не є затриманими і прийшли на допит у якості підозрюваного чи свідка. Будь-які процесуальні дії з ними мають відбуватись також тільки в центрах затримання та допитів громадян.

Зрозуміло, що коли затримана особа поранена, то вона має бути доставлена в лікарню. Але і там охороняти її повинні не представники правоохоронних органів, а міністерства юстиції.

У багатьох може виникнути питання, наскільки з технологічної точки зору можна в стислі терміни створити подібні центри затримання та допитів. Насправді, не обов'язково зразу будувати нові будівлі для цього. Достатньо виокремити приміщення в будинках, в яких розташовані ті чи інші правоохоронні органи, та підпорядкувати їх представникам міністерства юстиції. Що ж до обладнання цих приміщень відео- та аудіо записом, то витрати на це не настільки значні, щоби не вирішити таке питання протягом лічених місяців.

 

Борис Кушнірук, Член Центрального проводу Української народної партії

 

Читайте также журналисткое расследование Вадима Гладчука:

"В Шевченковском райотделе столицы менты зверски убили студента Игоря Индило. Подробности. Видео

«Карпачева: убийство студента Игоря Индила — не первый случай в Шевченковском райотделе милиции». 

О подробностях убийства 26 мартя 2008 года в Шевченковском райотделе милиции основателя компании «Фокстрот», свидетеля дела об отравлении кандидата в президенты Виктора Ющенко Владимира Шульги читайте в статье Вадима Гладчука «Владимир Шульга. Фокстрот со смертью».

Как менты убивали студента Игоря Индило: реконструкция преступления

Министр МВД Могилев крышует ментов-убийц студента Игоря Индило

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-06-2010 13:31 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

  • Pingback: НАЦІОНАЛЬНЕ БЮРО РОЗСЛІДУВАНЬ УКРАЇНИ » Моего брата убили работники милиции! КТО СЛЕДУЮЩИЙ? Письмо в редакцию

  • Александр Васильевич

    ИМЕННО ТАК И НАДО ДЕЛАТЬ!!!НАДО ПОДАВАТЬ ЕТО ТЕМ КТО ПИШЕТ ЗАКОНЫ И ДЕЛАТЬ ЕТО КАК МОЖНО БЫСТРЕЕ,С КАЖДЫМ ДНЕМ ЕТИ НЕЛЮДИ В ПОГОНАХ КАЛЕЧАТ БОЛЬШЕ И БОЛЬШЕ ЛЮДЕЙ!!!У КАЖДОГО ЕСТЬ ЗНАКОМЫЕ ПОТЕРПЕВШИЕ ОТ ИЗ РУК!!!В ЕВРОПЕ И АМЕРИКЕ ЗА ЕТО Б УЖЕ УВОЛИЛИ НЕ ТОЛЬКО ИХ НО И МИНИСТА МВД!ПРОСТО МНОГИЕ ЖЕРТВЫ ОБОРОТНЕЙ-ФАШИСТОВ БОЯТСЯ И НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЮТ А НАША ЗАДАЧА ИХ ВСЕХ СОБРАТЬ УВОЛИТЬ ПОДОНКОВ ИЗ ОРГАНОВ И СДЕЛАТЬ ВСЕ В НАШЕЙ СТРАНЕ ТАК КАК НАПИСАНО В ЕТОЙ СТАТЬЕ ОЧЕНЬ УМНЫМ ЧЕЛОВЕКОМ!!!

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100