29.03.2024 11:28 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Журналісти, яких побили міліціонери, перекрили трасу Київ-Чоп. Відео побиття журналістів газети «Експрес»

Melnik napad1

На фото: мент-оборотень Мельнік "А що ви там замовні статті пишете?"

Журналісти газети «Експрес» у вівторок перекрили трасу Київ-Чоп неподалік в'їзду у Львів з вимогою порушити кримінальну справу щодо працівників міліції міста Городок, які перешкоджали їхній діяльності.

Про це сказано на сайті газети, де оприлюднені вимоги журналістів.

За їхніми словами, у вівторок о 8 ранку було затримано у власній квартирі і доставлено на допит директора «Експресу» громадянина А.В — «попри те, що він знаходився сам у квартирі з двома дітьми — 5-місячним немовлям та ще однією шестирічною дитиною».

«Після цього міліціонери побили журналістів, в тому числі й головного редактора газети, які прийшли у слідчий відділ міліції, аби з'ясувати причину затримання. Міліціонери також розбили редакційну відеокамеру», — сказано у заяві.

На відео: Міліціонери б'ють журналістів «Експресу» та трощать редакційну відеокамеру

Станом на 13.05 рух на трасі було перекрито повністю — на трасі у три ряди в черзі стояли машини і їх черга розтягнулась на кілька сотень метрів.

Як запевняють учасники акції, вони вдалися до такого радикального методу громадянського протесту вимушено — як крайній захід.

Журналісти вимагають негайно порушити кримінальну справу за статтею 171 Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів», а також звільнити з правоохоронних органів міліціонера Мельника та двох працівників міліції міста Городок, «що 12.04.2010 вчинили організований акт знущання над неповнолітніми дітьми та розправу над журналістами, що прагнули їх зупинити».

Учасники акції також вимагають створити тимчасову парламентську слідчу комісію для проведення незалежного розслідування мотивів та причин умисного перешкоджання законній професійній діяльності.

Водночас Київська незалежна медіа-профспілка закликає віце-прем'єра Володимира Сивковича "звернути увагу на кривдників львівської газети «Експрес».

«Просто сьогодні відбувається акція журналістів львівської газети „Експрес“, які зазнали сваволі з боку міліції. Це сталося після того, як часопис надрукував матеріали про корупцію, до якої причетні народні депутати. Діяння зловмисників у погонах підпадають під статтю Кримінального кодексу про перешкоджання законній діяльності журналістів», — йдеться у заяві.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-04-2010 15:53 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100