28.03.2024 15:32 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Журналіста Артема Скоропадського викликають до міліції

Skoropadcskii Artem1Журналіста української газети «КоммерсантЪ» Артема Скоропадського викликають до Шевченківського райвідділу міліції у справі про бійку біля Міністерства освіти і науки 17 березня. Про це ТК дізналася від самого журналіста.

За його словами, 18 травня йому зателефонував слідчий і запропонував зустрітися 20 травня. «Я відповів, що цілий день буду зайнятий. Тоді він запропонував самому визначити дату, коли я зможу прийти. Наскільки я зрозумів, слідчий проводить повторний збір свідчень зі свідків», — розповів він.

За словами Артема Скоропадського, 17 березня він за редакційним завданням був на мітингу біля Міністерства освіти і науки проти нового міністра Дмитра Табачника, де сталося кілька сутичок, зокрема, бійка члена Конгресу українських націоналістів Миколи Коханівського з віце-президентом Центру системного аналізу і прогнозування, помічником міністра освіти і науки Віктором Вороніним. 18 березня в «Коммерсанті» вийшов його репортаж про подію.

 «Коли Коханівського викликали на допит, його адвокат попросив мене написати свідчення. Я їх написав», — зазначив журналіст. Після цього його не викликали ані до міліції, ані до суду, який визначав запобіжний захід для Коханівського.

 «Хочеться вірити, що нинішній виклик не пов'язаний з політикою. Однак мене насторожує, що це відбувається паралельно з цензурними скандалами», — додав він.

 Прес-офіцер Шевченківського району Марина Макаренко сказала, що це звичайна процедура, коли слідчий викликає для уточнення свідчень.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-05-2010 23:30 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100