29.03.2024 17:50 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Василь Онопенко відповів адвокату диявола

Portnov4Багато хто з суддів Конституційного Суду вважає, що нові закони про судоустрій і Вищу раду юстиції є неконституційними.

Про це заявив глава Верховного суду Василь Онопенко в інтерв'ю «Радіо Свобода», коментуючи питання щодо можливого оскарження опозиційними депутатами закону про судоустрій у КС.

«З моєї точки зору, там взагалі немає про що говорити, оскільки 15 чи навіть 20 положень грубо суперечать Конституції», — зазначив він.

«В цьому аспекті я просто не заздрю колегам з КС, якщо вони дійсно хочуть залишитися Конституційним Судом, а не якимсь робочим органом, скажімо, адміністрації президента, то вони повинні ставити знак оклику», — заявив Онопенко.

«Якщо не називати прізвищ, то багато хто з них (суддів КС) вважає, що цей закон так само, як і закон „Про Вищу раду юстиції“ є неконституційним», — додав він.

Відповідаючи на питання, чи проголосують судді не так, як вважають, глава Верховного суду сказав: «Не знаю. Це буде важко дуже зробити».

За словами Онопенка, він домовився про зустріч з президентом Віктором Януковичем, де глава Верховного суду збирається поінформувати главу держави «про ті наслідки і ті проблеми, які сьогодні виникають зі вступом закону в дію».

Крім того, коментуючи заяву заступника глави адміністрації президента Андрія Портнова про те, що суддям Верховного суду пора припинити боротися за владу, Онопенко зазначив: «Ніхто за владу не бореться. Ця влада дається суддям не Портновим, ця влада дається Конституцією, і судді виконують свій професійний обов'язок».

«Є одна найбільша проблема, яка, можливо, найбільше турбує. І не тільки мене. Вперше в моєму житті і взагалі, я думаю, України судді бояться приймати законні рішення. Тоді, коли є певний тиск, певні дзвінки на конкретного суддю», — наголосив він.

"Йдеться про політичні справи, про якісь корисливі моменти, коли хтось, і такі приклади були, з Вищої ради юстиції телефонує і каже: «Прийми ось таке рішення», — розповів Онопенко.

«Суддя, з одного боку, розуміє, що порушується закон, а з іншого боку, він знає, що за непослух можуть бути такі наслідки, які були відповідно в його колег: в судді Верховного суду Волкова, в судді Адмінсуду Києва Ковзеля, якого звільняли за нескасоване рішення. Це дикість», — вважає глава Верховного суду.

За його словами, це були звільнення «з політичним підтекстом».

 

Читайте також:

Судебная реформа проФФесора Януковича: теперь отмененные судебные решения все равно являются обязательными!

Правосуддя під контролем президента

Новий закон про судоустрій: швидке і неякісне правосуддя від розумних, але залежних суддів

Онопенко просить президента Януковича захистити незалежність судів

Регіонали підпорядкували собі судову владу

Зголоднілий Молох

Венеціанська комісія неоднозначно сприймає судову реформу Ківалова-Портнова

Відкрите звернення до Президента України щодо ветування Закону України „Про судоустрій і статус суддів”

Політичне правосуддя

Бачун судиться з холуями Портнова з Вищої ради юстиції

Ющенко розповів про кримінальне оточення Тимошенко

Портнов переміг Шинальського

Молодежь призывает Ющенко ветировать закон бютовца Портнова, угрожающий свободе слова

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-08-2010 13:27 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100