19.04.2024 05:40 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

ДАІ блокує опозицію

zatrimanya svobodivciv1

Арешт представника ВО «Свобода» під час однієї з акцій протесту в Києві

Андрій Міщенко, голова Чернігівської обласної організації ВО «Свобода», замовив у декількох приватних перевізників автобуси для охочих поїхати на мітинг поблизу Верховної Ради України. Напередодні представники фірм зателефонували замовнику і повідомили, що відмовляються везти протестувальників до Києва.

За словами Міщенка, перевізники пояснили це тим, що Державна автоінспекція погрожувала забрати у них ліцензію, якщо вони повезуть опозиціонерів.

«Всі перевізники відмовилися, – розповідає Андрій. – Із Чернігова мало бути два автобуси, а також з кожного районного центру. Всюди перевізникам погрожували відібрати ліцензію. Мовляв, якщо піймають по дорозі до Києва, то поставлять автобуси на штрафний майданчик. Навіть якщо навіть проскочимо, то в Києві на стоянках зафіксують номери і згодом заберуть ліцензію».

Андрій Міщенко зазначає, що перевізники погодилися забрати опозиціонерів із Києва, але відвезти до столиці – зась.

У Львові прихильники партії «Батьківщина» також не могли потрапити до Києва. За інформацією обласного осередку партії, перевізники, посилаючись на погрози міліції забрати ліцензії, відмовились обслуговувати мітингувальників.

Автобуси опозиціонерів блокують не вперше

Така ж доля спіткала і луганських опозиціонерів. Голова тамтешньої обласної організації ВО «Свобода» Дмитро Снєгирьов розповідає, що замовив автобуси у чотирьох перевізників, і всі вони відмовились, пояснюючи це тим, що міліція заборонила перевозити тих, хто їде на мітинг до Києва. Луганчани поїхали до столиці потягами і маршрутками. Дмитро Снєгирьов розповів, що у «свободівців» уже є подібний досвід.

«27 квітня у нас в Луганську вже блокували автобуси. Один автобус був заблокований біля самого офісу, – каже опозиціонер. – Ми винайняли інший – за межами луганської області, проїхали 40 кілометрів, нас наздогнали і змусили повернутися назад».

У міліції все заперечують

Тим часом міліція заперечує свою причетність до відмови перевізників везти до Києва людей. Зокрема, начальник прес-служби ДАІ Луганськ Ольга Хомякова сказала Радіо Свобода, що «у нас вільний в’їзд і вільний виїзд із Луганщини. Взагалі немає таких даних, що якісь автобуси ми не пускали кудись».

Між тим учасники мітингу очікують, що блокування автобусів – це лише початок. На їхню думку, правоохороні органи спробують силою розігнати пікетувальників біля Верховної Ради.

 

Валентина Аксьонова, Радіо Свобода

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-09-2010 9:52 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100