25.04.2024 08:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

В Україні відбувся конституційний переворот!

pahanat1Конституційний суд скасував політреформу 2004 року і повернув у дію Констиутцію 1996 року.

Рішення оголосив голова КС Анатолій Головін 1 жовтня 2010 року.

Рішення КС складається з чотирьох пунктів:

1. Визнати таким, що не відповідає Конституції (є неконституційним) закон України «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року № 2222-IV"  у зв'язку з порушенням конституційної процедури його розгляду та прийняття.

2. Закон України «Про внесення змін до Конституції України від 8 грудня 2004 року № 2222-IV» втрачає чинність з дня ухвалення КС цього рішення.

3. Згідно з частиною 2 ст. 70 закону України «Про КС» покласти на органи державної влади обов'язок щодо невідкладного виконання цього рішення стосовно приведення нормативно-правових актів у відповідність до Конституції України від 28 червня 1996 року в редакції, що існувала до внесення до неї змін Законом України  «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року №2222-4".  

4. Рішення Конституційного суду є обов'язковим до виконання на території України, остаточним і не може бути оскаржено.

Рішення підписали судді: Баулін, Бринцев, Вдовіченко, Виконкуров, Головін, Гултай, Запорожець, Кампо, Колос, Лилак, Маркуш, Овчаренко, Сергійчук, Стецюк, Стрижак, Ткачук, Шаптала, Шишкин.

До рішення додаються окремі думки суддів КС. За джерелами УП, окрему думку висловив суддя Шишкін.

Таким чином форма правління в Україні перетворюється з парламентсько-президентської на президентсько-парламентську.

Як відомо, 8 грудня 2004 року Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до Конституції України» №2222-IV", який передбачав перехід від президентсько-парламентської до парламентсько-президентської форми правління.

14 липня поточного року до КС надійшло подання 252 народних депутатів про конституційність цього закону.

Є очевидним, що президент, парламент, уряд, КС і всі інші представники влади обиралися за іншою Конституцією, яку сьогодні попрали. Віктор Янукович не наділявся від народу тією владою, яку собі присвоїв цим рішенням КС.

Тому президент, парламент, всі вони мусять бути тепер переобрані на невідкладних президентських та парламентських виборах.

Розділ про внесення змін до Конституції ніхто не змінював, він був і в старій, і в новій редакції. Цей розділ передбачає, що виключно парламент має право змінювати Конституцію.

Вочевидь у країні стався державний переворот, порушено Конституцію — Основний Закон країни.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-10-2010 14:12 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100