19.04.2024 12:21 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Інцидент з білоруськими опозиціонерами: житомирська міліція намагається вийти сухою з води

Місяць тому увесь світ облетіла новина про те, що українські силові структури допомагають білоруському диктатору Лукашенко готуватися до президентських виборів, арештовуючи його опонентів, які зараз проживають в нашій країні.

Нагадаємо, що 3 листопада 2010 року працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Житомирській області затримали членів «Міжнародної Амністії», а також відомих білоруських опозиціонерів Ігоря Коктиша з дружиною Іриною, Віталя Тищенка з дружиною Тетяною та Артема Дубського. Після 3 діб утримання усіх затриманих відпустили, так і не пред’явивши жодних обвинувачень.

Прокуратура порушила проти працівників ОБНОНу кримінальну справу, звинувативши їх у перевищенні службових повноважень та порушенні недоторканності житла за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 162 та ч. 2 ст. 365 КК України.

Ця історія, як і передбачалося, має своє нелогічне продовження.

3 грудня 2010 року Богунський районний суд м. Житомира під головуванням судді Гулак Н.А. своїм рішенням скасував постанову прокурора Корольовсього району м. Житомира про порушення кримінальної справи відносно працівників  ВБНОН України в Житомирській області.

Наші «неупереджені» представники Феміди не знайшли достатніх доказів скоєння працівниками міліції злочину, вказавши наступне: «в постанові відсутнє посилання на достатні дані, що вказують на наявність ознак злочину».

В своїй постанові суд вдається до завідома неправдивих фактів, наприклад: «…двері в квартиру були відкриті добровільно, а не були відкриті з застосуванням насильства…». Насправді, після свого звільнення білоруси розказували, як двері були відкриті шляхом обману. Потім ОБНОНівці увірвалися до їх кватири, застосовували грубу фізичну силу, що підтверджено медичними документами, та поводили себе, наче бандити.

«…дані про отримання ушкодження Коктишем І. потребують перевірки, так як події мали місце 3.11.2010 року, а звернувся до лікаря 6.11.2010 року», -  йдеться у постанові, незважаючи на те, що Ігоря Коктиша разом з його дружиною і друзями звільнили тільки 6 листопада, одразу після чого він звернувся до лікаря. Цікаво, що в цій постанові взагалі не зазначено про побої Артема Дубського, які, до речі, вдалося офіційно зафіксувати ще у відділку міліції. Не йдеться там і про інші численні порушення прав членів «Міжнародної Амністії» працівниками міліції.

Білоруські опозиціонери щиро сподіваються, що така звична корупційна схема, коли рука миє руку, цього разу не пройде.

Всі ми рівні перед законом згідно з Конституцією України. Кожного, чия увага прикована до цього інциденту, не залишає надія на об’єктивний і по-справжньому неупереджений апеляційний розгляд справи.

 bil opoz1

 

Вікторія Ковшун, sprotiv.org 

 

Читайте також:

Білоруського дисидента Ігоря Коктиша знову затримали міліціонери

Менти білоруському опозиціонеру Артему Дубському розбили ніс та губу, а Ігорю Коктишу зламали палець

Amnesty International вимагає від режиму Януковича гарантувати доступ до адвоката всім затриманим з самого початку

Прокуратура порушила справу через перевищення повноважень міліції щодо білоруських опозиціонерів

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-12-2010 16:58 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100