23.04.2024 20:20 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Суд підтвердив законність топлес-протестів

Femen1Апеляційний суд міста Києва підтвердив правомірність топлес-протестів FEMEN.

Сьогодні активістка FEMEN Ганна Деда з’явилася перед Апеляційним судом міста Києва.

Як повідомили в організації, слухалася справа про правомірність затримання під Кабміном напіводягненої дівчини Кровосісі, ім’я якої нагадує про червневу обмовку прем’єр-міністра Миколи Азарова про «бюджетних упирів-кровосісів», передає Newsru.

Як повідомлялося, затримана активіста FEMEN намагалася потрапити у будівлю Кабміну з букетом квітів і тортом і вручити їх прем’єру.

«Суд був суворий, але справедливий. Ганна Деда визнана невинною, а дії міліції, що перешкоджають проведенню мирної акції, незаконними», — заявили у FEMEN.

«Деда Ганна була виправдана у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення по ст. 173 «дрібне хуліганство». Суд затвердив, що топлес-протести під час цивільних акцій є абсолютно законними», — заявив адвокат Деди Денис Овчаров.

«Тепер ми звернемося до суду з вимогою про відшкодування державою Ганні морального збитку за незаконний адміністративний арешт», — додав правозахисник Ярослав Яценко.

Зазначимо, що сьогодні рух FEMEN влаштував першу в 2011 році акцію протесту. На цей раз моно-акція відбулася на одному з київських міських кладовищ. Одна з активісток FEMEN топлес тримала плакат Stable poor («Стабільно бідно»), тим самим, протестуючи проти «немов стабільної» політики президента України Віктора Януковича.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-01-2011 15:14 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100