8.05.2024 18:07 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Більшість Януковича згвалтувала Конституцію України та продовжила свої повноваження

Konst garant1Верховна Рада внесла зміни до Конституції у частині призначення дати наступних виборів президента та Верховної Ради, повідомляє sprotiv.org.

За відповідне рішення проголосували 310 депутатів. Зокрема, 180 депутатів від Партії регіонів, БЮТ — 7, НУНС — 41, комуністів — 25, Народної партії — 20, позафракційних — 37.

Таким чином, згідно з ухваленими змінами, чергові парламентські вибори відбудуться у жовтні 2012 року, а президентські — у березні 2015 року.

Також встановлюється 5-річний термін повноважень президента України, Верховної Ради, Верховної Ради Криму, депутатів місцевих рад всіх рівнів і сільських, селищних і міських голів.

При цьому передбачається, що чергові вибори президента України проводяться в останню неділю березня п'ятого року його повноважень, у Верховну Раду — в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень, місцеві вибори — в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень депутатів місцевих рад усіх рівнів і сільських, селищних, міських голів.

До внесення змін, виходячи з норм Конституції 1996 року, чергові парламентські вибори повинні були відбутися 27 березня 2011 року.

Як відомо, 1 жовтня Конституційний суд визнав неконституційним закон «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року (так звана політреформа 2004 року).

Відповідно до Основного закону в редакції 1996 року, Верховна Рада й президент обираються на чотири роки, а не на п'ять, що було визначено політреформою-2004.

Принаймні, 25 осіб, які натиснули кнопки «за» 1 лютого 2011 року, не були присутні у сесійній залі. Нагадаємо, що президент Янукович підримав зміни до Регламенту Верховної Ради від 18 листопада 2010 року, які дозволяють фальсифікувати голосування у парламенті. Раніше відповідно до старих норм Регламенту за зміни до Конституції депутати мали голосувати відкритим голосуванням шляхом подачі іменних бюлетенів — це унеможливлювало поширену у парламенті неконституційну технологію голосування «за себе та за того хлопця». 

Фракція БЮТ виключила зі свого складу 7 депутатів, які проголосували за зміни до Конституції.

Про це повідомив Роман Забзалюк.

За його словами, одразу після голосування змін за Конституцію безпосередньо в сесійній залі відбулося засідання фракції.

Так були виключені депутати Олег Бабаєв, Руслан Богдан, Іван Куровський, Павло Мовчан, Віктор Павленко, Анатолій Семинога, Антон Яценко.

Як відомо, перед цим Верховна Рада внесла зміни до Конституції у частині призначення дати наступних виборів президента та Верховної Ради. За відповідне рішення проголосували 310 депутатів.

В свою чергу з НУНС за зміни проголосвали 41 депутат. Серед них депутати Володимир Ар'єв, Мустафа Джемілєв, Павло Жебрівський, Юрій Кармазін, Владислав Каськів, Юрій Костенко, Геннадій Москаль, Олександр Омельченко, Давид Жванія, Кирил Куликов, Микола Мартиненко, Юрій Ключковський та ще 29 депутатів.

 

Читайте також:

 «Можна, я лапку покладу?» Рада вирішила міняти Конституцію без іменних бюлетенів

Янукович одобрил фальсификацию голосования изменений в Конституцию

Зміни до Конституції України депутати приймали неконституційно. Відео

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-02-2011 14:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100