29.03.2024 16:56 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Рік Януковича

7 лютого 2010 року, відбувся другий тур голосування на президентських виборах, повідомляє sprotiv.org.

Цей день став кульмінацією у гострій боротьбі між Юлією Тимошенко та Віктором Януковичем, яку виграв останній. Він, за оцінками експертів, протягом року змінив ситуацію в державі. Віктору Януковичу вдалося отримати реальні важелі впливу на політику і економіку та припинити суперечки між президентською та урядовою гілками влади. Водночас, діяльність чинного президента поставила Україну на межу між демократією та авторитаризмом, відзначають експерти.

Президент України Віктор Янукович, звернувся до депутатів Верховної Ради підчас відкриття чергової сесії. У своїй промові він, зокрема, підбив підсумок своєї роботи протягом останнього року.

«Нам разом вдалося стабілізувати ситуацію, в тому числі у владі, консолідувати усі її гілки і працювати спільно. Переконаний, що ця практика буде збережена. Ми будемо продовжувати реформування законодавства, завдяки чому, Україна остаточно візьме курс на модернізацію нашого суспільства та на формалізацію відносин з Європейським Союзом», – заявив Янукович.

За рік, що минув ЄС та США змінили ставлення до української влади.

З боку Європейського Союзу почастішали лунають критичні зауваження щодо дотримання українською владою демократичних принципів. Так президент Європарламенту Єжи Бузек заявив, що в Україні відбувається вибіркове застосування кримінального правосуддя владою стосовно опозиційних політиків. Адже нині в Україні розслідуються 18 кримінальних справ порушених проти чиновників попереднього уряду, зокрема і екс-прем’єр міністра Юлії Тимошенко. Раніше про подібні враження щодо застосування вибіркового правосуддя говорив заступник Держсекретаря США з питань демократії та прав людини Томас Меліа, а єврокомісар із розширення та сусідства Штефан Філе підчас візиту в Україну, заявив, що розділяє ці враження.

«Якщо йдеться про враження (про вибіркову юстицію) то я дійсно його поділяю. Я порушував це питання під час зустрічей, зокрема, із Президентом України ми приділили цьому питанню багато часу. Що буде, коли вже не йтиметься про враження або сприйняття, то я не хотів би зараз говорити про цю проблему», – зазначив єврокомісар.

За рік президентства Віктора Януковича Україна в рейтингу свободи слова впала на 42 позиції, посівши 131 місце, одразу за Іраком, повідомила організація «Репортери без кордонів». А американська неурядова організація «Freedom House» ще рік тому визнавала Україну вільною країною, тепер же – частково вільною.

buduemo pahanat1

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-02-2011 12:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

  • pit

    Когда были в стороне от корыта (пр)

    орали во всю как плохо называя власть оранжевой чумой.

    Хотя справедливости ради многие и тогде «керовали».

    Прошел год как обосновались у корыта.

    Результат:

    деребан под прикрытием власти,

    «свобода» по зековски,

    первый шаг к прод карточкам сделан,

    голод не за горами.

    «проффесссионалы в работе».

    Эта власть похлеще чумы, — это раковая опухоль!!!

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100