29.03.2024 06:35 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Міліцейське свавілля у День гніву. Відео. Фоторепортаж

От власне такий міліцейський натовп, що аж не продихнути, став на заваді спробам протестуючих розгорнути намети (за данними речника ЦГЗ МВС у місті Києві Володимира Поліщука у охороні громадського порядку брало 1400 співробітників міліції). Посилаючись на невідомо яку норму, порушуючи статтю 39 Конституції України та статтю 11 Європейської конвенції з прав людини суд заборонив проводити будь-які акції у Маріїнському парку під Радою, повідомляє sprotiv.org.

Правдиве відео, як безліч міліціянтів незграбно крутять Миколу Коханівського під час акції «День гніву» 14 травня 2011 року. З 4-ї хвилини, все дуже добре видно.

Намети розгорнути не дали. Як і не дали народним депутатам Михайлу Волинцю та Андрію Павловському провести повноцінну зустріч зі своїми виборцями.

Було затримано 7 громадян, які пришли на зустріч з народними депутатами та хотіли реалізувати своє конституційне право на мирні збори.

На фото нардеп Володимир Ар’єв передає питну воду затриманим у автозак

Також міліція зухвало перешкоджала парламентським журналістам виконувати свої професійні обов’язки. Зокрема, співробітники МВС незаконно не пропускали акредитованих у Верховній Раді журналістів на майданчик, огороджений перед парламентом. Лише втручання народного депутата Андрія Павловського (БЮТ), який пригрозив міліціонерам направити депутатське звернення до прокуратури, допомогло редактору опозиційного інтернет-видання «Спротив» Вадиму Гладчуку зробити цей фоторепортаж.

Фото Вадима Гладчука, sprotiv.org

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-05-2011 15:59 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100