28.04.2024 16:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

В Одесі мент-перевертень напав на журналіста Юлію Городецьку. Відео

9 червня 2011 року на позаштатного співробітника одеського представництва інформаційного агентства «Поряд з вами» Юлію Городецьку напав співробітник міліції, вирвав з рук камерофон і спробував стерти запис, що проводився в громадському місці.

Інцидент трапився о 19 годині на вул. Старопортофранківській, коли Юлія стала мимовільним свідком дій співробітників міліції при затриманні якоїсь повної людини. Він лежав на землі, на рейках трамваю, і голосно кричав.

Оскільки журналіст стала свідком затримання, маючи усне завдання редакції знаходити цікаві факти в житті міста, Юлія Городецька використовувала камерофон для зйомки подій.

Нагадаємо, що право на вільний збір інформації кожному громадянину гарантується 34 статей Конституції України. Крім того, ст. 17 «Про державну підтримку ЗМІ та соціальний захист журналістів» передбачена відповідальність за перешкоджання законній діяльності журналіста.

Також відповідальність за перешкоджання діяльності журналіста передбачена ст. 171 Криминального Кодексу України.

То ж, після силового вилучення камерофону співробітником міліції, Юлія повідомила йому, що є журналістом і попросила нападника показати службове посвідчення. Користуючись пріоритетом сили і в порушення «Закону про міліцію» – співробітник не представився, не показав своє службове посвідчення, продовжуючи утримувати камерофон у руках.

Лише після того, як йому здалося, що запис знищено, він віддав камерофон журналістові.

Крім того, даний міліціянт заявив російською, що (цитата): «Вам можно снимать только с разрешения нашей пресс-службы…»

Редакція зареєстрованого у встановленому порядку всеукраїнського інформаційного агентства «Поряд з вами» (№ 226-89Р від 26.04.2010) вважає, що своїми діями міліціянт:

— Перевищив повноваження посадової особи,
— Неправомірно вирвав камерофон з рук журналіста,
— Перешкоджав законній діяльності журналіста

Одночасно повідомляємо, що проведення в громадському місці будь-яких зйомок не вимагає отримання дозволів.

ІО «Поряд з вами» звернулося в УМВС міста Одеси з вимогою провести службове розслідування стосовно вищезгаданих порушень, допущених співробітником міліції.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-06-2011 14:53 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100